Tak kolik míst nám agent Falmer v tom Rusku zachránil?

Vojtěch Filip si zaskočil do Ruska za bývalými soudruhy zavzpomínat na staré časy, trochu se oprášila ruština, vodka tekla proudem, všichni se poveselili... Jen nechápu, proč se nám teď někdo pokouší namluvit, že tam jel zachraňovat nějaká pracovní místa. Vždyť Hamáček ho tam vyslal hezky po partyzánsku, nikdo vlastně ani netušil, že se nějaká cesta koná a Sněmovna se usnesla, že Filip za naši zemi v žádném případě nehovoří, maximálně tak sám za sebe. Tak co by teda chtěl v Rusku dojednávat?

Hamáček se v rozhovoru pro Aktuálně kroutil jak hadí žena. Že prý mu to klidně může schválit sám, že se k tomu žádný výbor scházet nemusí. A chválil mu to přesto, že organizační výbor už jednu delegaci do Moskvy předtím vyslat odmítl. Ale když chtěl jet Filip sám, tak to je úplně jiná situace... Ale pozor - Hamáček rozhodně popřel, že by Filipa pověřil mluvit za Českou Republiku. Sice je místopředesda Sněmovny, ale nehovoří tam jako místopředseda sněmovny, ale jako soukromá osoba! (Tak proč ho tam vůbec vysílal? Neměl by náhodou jet za svoje?)

Hamáčka asi čeká docela nepříjemné vysvětlování, až se vrátí ze svojí - naprosto oficiální! - cesty po Srbsku. Nestává se často, aby Sněmovna vytroubila do světa, že vyslaný zástupce za ni nemá právo hovořit. Co si tam má teď chudák sám počít? Dokonce i někteří straničtí soudruzi byli zklamaní, že si vyrazil na mecheche do Moskvy a nikoho dalšího nepozval. Možná doufal, že to s Hamáčkem upekli tak šikovně, že na to nikdo nestihne přijít. Pracovní místa by byla zachráněna, dotace z ruského rozpočtu zajištěny a Filip by se mohl vrátit do vlasti jako oslavovaný hrdina...

Ale všechno ještě půjde zachránit. Úplně postačí, aby Filip po návratu prohlásil, že se jel do Ruska učit, jak nám zakroutit... - teda jak správně vybudovat tu demokracii!

Autor: Oldřich Mazal | čtvrtek 6.11.2014 10:03 | karma článku: 26,74 | přečteno: 1118x