Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Evropa své svobodné ideály již dávno ztratila, teď ji začínají následovat USA. Socialisti se rozmohli jako mor nebo ebola a ničí vše na čem svobodná Evropa kdysi stála. Renomované firmy, kvalitní výrobky a profesní čest jsou v nenávratnu. Dnes se preferuje šunt na dva roky abyste si musil koupit další. Slovo muže již není zákonem, parazitů máme víc než uneseme. Nedivme se, že Čína nás válcuje.

1 0
možnosti
BM

Čína klidně může podotknout "máte u vás hodně zlodějů tak s váma obchodovat nebudem". Je lidské právo okrádat slušné občany a stát?

0 0
možnosti
VP

náplacal jste tunu slov o ničem, jen doufám,že Havlodoba je pryč a doufám autore,že Vy nemáte doma jediný čínský výrobwk ...

2 0
možnosti
Foto

Čína porušuje lidská práva a morální principy obvyklé v demokratických zemích-tudíž bysme s ní měli přerušit obchodní styky. Vím, že by ji to zásadně nezasáhlo a nás ekonomicky možná poškodilo, ale podle mě se morálka koupit nedá.

Obchod s čínou mi připadá jako kupování kradeného zboží od mafiána-můžu na tom vydělat, ale morálně se přitom zaprodám

0 1
možnosti
LC

Ještě zkuste důsledně žít týden bez čínských výrobků a pak nám o své zkušenosti napište. Vlastně, jak, na čem.

1 0
možnosti
JR

J98a26n 79R89á16ž

25. 4. 2014 18:45

Mně by zajímalo, jak Čína ukrajuje z autorovy svobody. Daleko víc by se měl zabývat, jak ze svobody nás všech ukrajuje "Brusel"

Objem zahraničního obchodu Číny je 1,15x větší než USA a 2x větší než EU. Mít na tom podíl je snem všech vlád světa. Tak co to tady blábolíte za nesmysly.

P.S. A jakou demokracii chtějí Zaorálek se Sobotkou prodat?

5 3
možnosti
JL

Tak to ten objem zahraničního obchodu Číny (vzhledem k počtu lidí) nepovažuji za až tak moc veliký. Víte, mám s obyčejným životem v Číně celkem zajímavou zkušenost a mohu Vám říci jediné - nelíbilo by se Vám to.

0 0
možnosti
Foto

Svoboda není abstraktum. Jen od svobody rozhodování se odvíjí vše ostatní.

Jen jednodušší vidí pouze toho dnešního buřta a láhev desítky z plastu. Pak Růžovou zahradu, trochu domácího sexu a ráno zas do práce, kde předstíráme práci a zaměstnavatel předstírá, že nás za to platí.

Jen svoboda se hůře měří, než ten buřt. Ale až je po ní, těžko se jí znova dosahuje.

1 1
možnosti
MK

M53i91l58a28n 85K42e14s40l

25. 4. 2014 17:55

Už jsme na zásadovost a ideály jednou doplatili.Prezident Havel byl přesvědčen,že vyrábět zbraně a dodávat je někomu,kdo je může zneužít není správné a neslučuje se s našimi ideály(potom schvaloval bombardování Bělehradu).Následně jsme omezili výrobu a zavírali zbrojovky.Ostatní ideály neměli,trhy obsadili a my utřeli hubu.V Číně je to podobné.O obchod s Čínou má zájem kde kdo,bez ohledu na lidská práva.Máme být kůlem v plotě.

4 2
možnosti
Foto

Trh (obchod) nemá mravní imperativy. Je drsný, bezohledný a zištný. Ale v tom spočívá jeho funkce.

Byl jsem velmi rád, že v Martině přestali vyrábět tanky a dodávat je komukoliv, kdo na ně měl peníze (Kaddáfí je dodnes nezaplatil). Ale zároveň jsem si uvědomoval, že když je nevyrobíme my, udělá to někdo jiný.

Co je mi bližší? Ekonomická ztráta, nebo vědomí, že nedodávám zabíjecí stroje?

To je třeba si rozmyslet. Havel si myslel, že zabíjet se nemá. Klaus si myslel, že peníze nesmrdí.

2 3
možnosti
JS

Je zajímavé, že to co Vám vadí na našich politicích Vám nevadí na politicích USA a SRN.

3 3
možnosti
Foto

Mě to vadí i na nich

0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.