Sluníčkový Zdenda si asi vážně chce rozložit bazének i na Hradě...

Škromach prý stále vážněji uvažuje, že toho prezidenta vezme. Prý se mu nabízejí i různí rádci. Možná v hospodě po deseti pivech... Jsem si už teď skoro jistý, že "taťka" Škromach kandidovat bude. Politici se většinou snaží spíš do poslední chvíle zapírat, že usilují o nějakou funkci, takže když se k tomu Škromach už dopředu hlásí otevřeně, tak to už něco znamená. Pravděpodobnost jeho kandidatury by se navíc rapidně zvýšila, pokud by Zeman už podruhé do volby nešel.

Zeman vskřísil Hovory z Lán, Škromach by zase na Hradě mohl zavést Hovory z bazénku. Nebo by mohl k občanům promlouvat z nějaké historické kašny. Jako hudební podkres by posloužila třeba státní hymna a přenos by zahájily klasické famfáry z Libuše. Sledovanost by měl jistě větší než legendární Volejte řediteli. Kromě toho by mohl jako prezident úspěšně rehabilitovat náš národní kroj - ponožky v sandálech.

Přeju vám hezký sluníčkový den, milí voliči. Tady v Praze nám sice trošku pršínkuje, ale zato tlačenka byla dneska výborná...

Pokud jde o lidovost, tak té má vpravdě na rozdávání. A v podstatě je to asi jediné, čím disponuje. Dosaváde vykonávali funkci dvorního šaška prezidentovi podřízení, například Hájek s Mynářem, nyní bychom laťku posunuli výš, jelikož by ji vykonával prezident osobně. Škromach by byl jen prázdná nádoba oblečená do "lidového kroje". Demokracie by byla jeden velký kabaret.

A nejhorší na tom je, že se nejspíš stejně najde dost lidí, kteří ho budou volit. Tu naši knedlíkovou demokracii totiž Škromach reprezentuje opravdu dobře...

Tak teda mějte ten sluníčkový den!

Autor: Oldřich Mazal | pátek 3.10.2014 10:06 | karma článku: 18,86 | přečteno: 580x