Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den pane Mazale, rád bych Vás pozval na zajímavou akci. Prosím, ozvěte se na exmuslimky@gmail.com Děkuji

0 0
možnosti
PK

Nemám rád novinářské klišé "pirát silnic" většinou použité v souvislosti s rychleji jedoucím  autem.Řídím téměř 40 let a vím, že samotná rychlost je problémem nejmenším, ale pro policajty nejlépe a nejlehčeji postihovatelným. Souhlasím s přísnými tresty za alkohol a drogy a to v okamžiku zjištění, ne až se něco stane. V případě nehody pod vlivem alkoholu nebo drog okamžitá vazba a velmi přísný trest, ale zabavování auta jako osobního majetku není příliš rozumný návrh. Policie má v dnešní době mnoho pravomocí.Je otázka co z nich využívá.Hlavně pořád sedí za bukem a měří rychlost. Je vidět, že represe (náš všeobjímající dokonalý bodový systém) jsou jen bič na slušné lidi. Stačí pár hloupostí a jste vybodovaný. Vygumovaná "Smažka", která je sjetá od rána do večera nebo opilec ti kašlou na nějaký bodový systém nebo zákazy. Je vidět, že feťáci a opilci jsou stále velký problém a na ty platí jen velmi přísná represe a exemplární tresty. Auto je zbraň a v rukou těchto jedinců velmi nebezpečná zbraň.Alkohol a drogy za volantem by měly být trestány bez kompromisu a exemplárně a rozhodně bych zavedl povinné psychotesty pro majitele řidičských průkazů, které by do jisté míry určitě dokázaly eliminovat agresivní a patologické jedince, kteří na silnici nepatří a pokud by se tam  náhodou objevili? Nekompromisně trestat okamžitě, žádný zákaz to je jim k smíchu, ale tvrdé nepodmíněné tresty dané zákonem. Alkohol,drogy za volantem=vězení.  Dle mého soudu jediná možná cesta, pro alkohol a drogy za volantem neexistuje žádná omluva, žádná polehčující okolnost.

0 0
možnosti
FS

Pane Bláho, ta ministryně je mně nesympatická, ale: vždyť ona ve funkci není ani tři měsíce, tak co po ní chcete? Proč nejmenujete ty předchozí ministry????

0 0
možnosti
Foto

V podobných případech nekompromisně zabavovat auta a např. při porušení 2. zákazu řízení okamžité vzetí do vazby.

1 1
možnosti
JK

Zabavovat auta? Jakože třeba pojede manželčiným autem a policajti mu ho zabaví? Přemýšlíte než něco plácnete?

5 0
možnosti
JK

Za zabití autem by měla být stejná sazba jako za jakékoliv jiné zabití. Alespoň jsem si nevšiml, že by v tomto ohledu byli řidiči nějak protežováni. Když někdo opakovaně řídí i přes zákaz, měl by být potrestán.

Ale proč zas nějaké centrální registry, probůh? Na všechno potřebujete centrální registr? Opět budeme vypisovat výběrová řízení na míru, budeme platit miliardy za nefunkční aplikace a budeme se řadit v centrálních registrech? Proč? Jakou souvislost to má? Co to vyřeší? Řešme a vymáhejme zákony, které máme a nevymýšlejme nové na základech těch starých, které nikdo nevymáhá.

3 0
možnosti
Foto

Pane Krákoro, Vy se mi začínáte líbit. R^

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že je potřeba změnit zákon. Jako první by bylo třeba, aby ten kdo řídí s alkoholem, nebo omamnou látkou byl namístě zadržen a ihned by ho měli zavřít, třeba jen na měsíc, ale ihned. Pokud někoho zabije, tak také ihned změní osudy jeho rodiny, další věc, auto by automaticky propadlo na pokutu a všechny poplatky, bez možnosti vrácení, a to nejdůležitější na závěr. Odebrat řidičské oprávnění bez možnosti dalšího řízení, napořád. Ne žádné na rok na dva a za dobré chování vrátit dřív, napořád zabavit. Už by si nezajezdili. Myslím si, že pokud to nebude takhle tvrdé, tak ta vlna pobouření zase opadne a nastoupí, až se zase něco podobného stane, nebo se taková nehoda dotkne někoho blízkého z politiků. Možná ten můj názor je moc radikální, ale domnívám se, že cokoli jiného je v tomto případě neúčinné. Ten kdo má prachy, tak ten se vždy vykoupí, ten kdo jich moc nemá, tak si vybere menší pokutu na delší dobu, pak požádá po půlce o prominutí a je to v pohodě.

0 0
možnosti
MB

M70i10l46o64š 95B55é88m

5. 5. 2014 15:25

Tak tady* jsem vám našel první případ. Tedy dle toho, co píšete - měsíc v šatlavě, cizí motorka na pokutu a zákaz řízení do konce života? Nu přísnost musí bejt. 

http://usti.idnes.cz/opilec-v-moste-polozil-pujcenou-cizi-motorku-fat-/usti-zpravy.aspx?c=A140505_144511_usti-zpravy_alh

0 0
možnosti
JS

Je jen chyba, že policie nemůže v případě neuposlechnutí výzvy k zastavení použít zbraň.

2 0
možnosti
MB

M68i77l73o43š 19B94é31m

5. 5. 2014 14:29

Může, nelze-li jinak zadržet dopravní prostředek, jehož řidič bezohlednou jízdou vážně ohrožuje život nebo zdraví osob a na opětovnou výzvu nebo znamení dané podle jiného právního předpisu nezastaví.

1 0
možnosti
JF

J62a11n 37F54r78o36l54í87k

5. 5. 2014 12:24

No autore máme tady řadu let výtečný a nepostradatelný a všespásný bodový systém a evidenci odebraných ŘP. Nehledejte tedy spásu v nějaké další databázi přestupků.

2 0
možnosti
JH

J94a26n 90H52l98e53d81í10k

5. 5. 2014 12:18

českou náturu má šanci skolit pouze a jen přísnost ala USA a event Německo, pravomoc čs policistů je tristní, ubohá, skoro žádná,--  lumpové, grázlové, zloději-- mají žně,-- ty pravdoláskaře k nám nacpal sám čert.- Tzv demokracie je výhradně jen pro slušné občany

2 0
možnosti
JF

J27a18n 60F36r74o39l89í65k

5. 5. 2014 12:27

Pravomoc je obrovská. Jen jí nikdo neuplatňuje. Viděli jsme třeba v přímém přenosu u Janouška. Mají třeba pravomoc zabavit vozidlo s kterým se páchá trestný čin a za maření rozhodnutí o odebrání ŘP mohou uvalit předběžnou vyšetřovací vazbu a návrh na vzetí do řádné vazby. Ovšem to vše je PRÁCE.

3 0
možnosti
Foto

Protože paní ministryně, do jejíhož resortu toto bez pochyby spadá, raději řeší žabomyší války se svými podřízenými, než aby řešila to, co je řešit potřeba.

Rozhodně jsem proti automatickému zavírání do kriminálu, to by se nám trochu prodražilo (náklady na jednoho odsouzeného ve výkonu trestu jsou cca 1000 korun na den). Já bych navrhoval skutečně povinné práce - v nejbližší okresní nemocnici, technických službách měst a podobně. Místní úřad práce bude povinně a namátkově kontrolovat. Část kontroly zvládnou i "měšťáci" - když už jsme jim kolektivně nakoupili kamery.

5 0
možnosti
VH

1. Moc by mě zajímalo, co měla ministryně udělat a neudělala. Móc.

2. Trest veřejných prací existuje. Jen se obce vyhýbají jeho realizaci (neb musí "pracující", vyškolit (např. bezpečnost), zajistit jim nářadí a zejména je kontrolovat. Je to pro ně prodělek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.