Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J19a17n 83P96a21n38e91k

5. 3. 2014 9:08

No ja nevim, ale NATO je obranna aliance. Proc by se tedy clenske zeme mely ucastnit utocnych akci v zemi, ktera zadneho clena nenapadla?

Jinak Putinovo jednani mi prijde naprosto logicke. Proste Rusko prestalo byt pasivnim hracem, ktereho vsichni od rozpadu SSSR ignorovali (viz odtrzeni Kosova, proti kteremu Rusko protestovalo) a vratilo se zpatky mezi zeme, se kterymi je treba pocitat. A narozdil od jinych to udelalo bez strileni a bez mrtvych. A pokud trestat, tak na USA by musela uvalit sankce pulka sveta... Coz se nestane, stejne jako se neuvali zadne sankce na Rusko.

0 1
možnosti

Zeptam se a USA se Ruska neboji.........Urcite by tam nezasahli na tvrdo jako spolu s nekterymi staty EU treba v Libyi.....pripada mi to na hlavu. Na jednu stranu nechcete EU, chcete rozdrobene statecky  a pak kritizujete EU, ze nema odvahu zasahnout...a USA ji taky nemaji...boji se.

1 1
možnosti
VN

On i Putin se už stáhnul.

Chtěl zasáhnout silou a rozmyslel si to. Ví dobře , že v dnešním propojeném a globalizovaném světě potřebuje jak EU , tak i USA. Stejně tak , jako potřebuje EU a USA Rusko... Izolace by dostala Rusko tam , kde již jednou bylo

0 0
možnosti
PV

P44e84t64r 16V38l93c68e77k

5. 3. 2014 7:28

Pokud mají západní země v čele s USA plnou pusu mezinárodního práva a vyznávají princip nezasahování do územní celistvosti suverénní země, měly by si pravdivě odpovědět na otázku, na základě jakého práva a jaké mezinárodní úmluvy bylo Srbsko jejich iniciativou okleštěno. Západní státy se rozhodly podporovat jednu stranu konfliktu (dnes je známo, že nikoliv tu "hodnější") a na nějaké právo suverénní země se naprosto vůbec neohlížely.

1 1
možnosti
ZB

Pěkný článek, karma. Putin dle mého soudu ale udělal velkou chybu a neměl Krym napadnout a obsadit. Měl si počkat na referendum na dostal by vše zdarma.

0 0
možnosti
MN

Karma. R^

Zatím se zdá, že si Putin ze všech těch výhrůžek moc nedělá.

Připadá mi jako flegmatický medvěd, který si sednul ke stromu s ukradenou pláství medu a teď si ji pomalu oblizuje. Kolem něho zatím ztřeštěně obíhá asi 20 ratlíků, kteří na něj písklavými hlásky hystericky poštěkávají...

Na informaci, že členové G8 na protesst odmítli jet na summit do Soči, Putin prý zareagoval:

“If they don’t want to come to Sochi, they will not come” he said with a shrug.

Je ale podivné, proč Putin stále tvrdí, že jednotky na Krymu nejsou ruské jednotky. Podle izraelského zpravodajského zdroje DEBKA se podle identifikačních štítků na vojenské technice zjistilo, že se jedná o ruskou jednotku rychlého nasazení 22 ze základny v Rostově na Donu.

0 0
možnosti

Nesmíte věřit všemu, co kdo říká. Bolet to Putina rozhodně bude, jeho Achillovou patou je rubl. Počkejme si na to.

Pokud jde o jeho vyjádření k vojskům na Krymu (nejsou to naši vojáci, je to domobrana, takové uniformy se dají koupit všude), doporučuji Vaší pozornosti vyjádření ministra zahraničí Lavrova : "Zásah na Krymu byl správný. Jednotky zabavily zbraně a výbušniny," citovala ho agentura Reuters. Ruští vojáci "na Krymu pouze chrání lidská práva a tím nejdůležitějším lidským právem je právo na život," prohlásil v pondělí. Tak kdyby se chlapci aspoň zkoordinovali, takhle si z nich už leckdo utahuje. :-)

2 0
možnosti
Foto

Jen malá poznámka, Ukrajina není v NATO ani v EU, to znamená, že ani ona by nám v případě napadení nepomohla, neboť k tomu není smluvně vázána. Smlouvy bývají většinou oboustranné, proto je logické, že kdyby Rusko napadlo Polsko, mobilizujeme a jedeme mu na pomoc, protože oni by, alespoň jak doufám, udělali pro nás totéž. Ano, kvůli Ukrajině se bojovat nebude, to máte pravdu, ale možná si teď mnoho lidí uvědomí smysl býti v EU a v NATO.

2 1
možnosti
MT

Pokud tahle okupace Ukrajiny projde diky uchylne 'evropske impotenci', tak se v blizke budoucnosti budeme divit s cim Putin jeste prijde! A Cina take, uz dela si naroky na par uzemi a dnes uz vi ze zapad si na Rusko a Cinu netroufne.

1 0
možnosti
JH

J18a77n 15H11l40e21d89í44k

4. 3. 2014 22:17

disharmonii v Evropě (i jinde) způsobuje zcela nerovnoměrný vývoj lidské společnosti, zatím co Evropa snižuje stavy armády, přijímá početné imigranty i za cenu vraždění domorodců (Anglický policista), liberalizuje obchod, výrazně podporuje vědu a sport, tak Rusko se neodrazilo od Stalinské totality, pěstuje izolovanost, nedůvěru a obrovitě zbrojí, hlídá přísně hranice a silně podporuje nacionalismus.----  Tak, jak muslímové v západní Evropě usilují, aby se křesťané islamizovali, tak Rusové nutí svět se vrátit do časů studených válek, uznat ruskou nadřazenost.----  Doufám, že karlovarští Pánové původem z Ruska si nepozvou své bratry ve zbrani, aby jim uhájili ruská práva na zatím čs území.

6 0
možnosti
Foto

V této souvislosti musím s politováním konstatovat, že mi je ruský způsob pohledu a vztahu k vlastnímu území sympatičtější než evropský. :-P

1 2
možnosti
MH

Vy byste se autore měl věnovat skutečně té laboratoři, neodvádějte svoji pozornost jinam, o to se dostatečně postarají váleční odborníci jako Sobotka a ZaOrálek a kdyby na to nestačili tak přiberou generály Šedivého se Šándorem a ti tomu nasadí korunu (ovšem hlouposti)...

1 0
možnosti

Tady je krásně vidět, jak funkční (a akční) je celá slavná EU pod vedením tria komiků Hurvínek-Baroš-Šulce. O jakési ministryni zahraničí EU o které asi slyšíme poprvé a naposledy ani nemluvě.

3 1
možnosti