Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

25. 12. 2014 20:18

Firma, která si na provoz půjčuje stále peníze a neumí splácet dluhy , tak zkrachuje. 

Se státem je to stejné! Nikdo ho nebude dotovat...

0 0
možnosti
Foto

Ještě jsem nezažil firmu, která by byla řízena správně. Proto je poměrně nesmyslné s mottem p.Babiše bojovat - pakliže je většina firem řízena katastrifálně, neklade si žádné přehnané cíle,

0 1
možnosti

Jsem přesvědčená, že Babiš tím "řídit stát jako firmu" myslel něco docela jiného, než čím se zabýváte ve svém blogu. On není žádný hlupák, aby si nebyl vědom zásadních rozdílů mezi správou soukromé a veřejné "firmy".

To, co chtěl Babiš ze soukromých firem přenést do politiky, byl především selský rozum, kupecké počty, odpovědnost, důslednost a smysluplnost. Jsou to vlastnosti, které se alespoň v té naší politice do té doby objevovaly jen velmi vzácně.

4 0
možnosti

Stát nelze řídit jako firmu už proto, že nepotřebné lidi nemohu propustit...

1 0
možnosti

Slogan stát jako firma, řídit stát jako firmu byl geniální. Lepší než ústřední motto minulých voleb - zatočíme s dinosaury. Nevím zda se dožiji dalších voleb, předčasné asi nebudou - co zajímavého zase volební mágové vymyslí. Jen to "stát jako firma" chtělo od Babiše herecky vysvětlit, že to není tak jak blogger uvádí. Ale že firma se 100 mld. každoročním dluhem dlouhodobě fungovat by neměla, i když je dost subjektů které rády půjčují a nelibě by nesly opak.

2 0
možnosti
Foto

Lépe mít vládu odborníků než vládu diletantů.

2 0
možnosti

Vy máte firmu, pane Mazale?

Počítám, že ne - nemáte na to koule. To by jste totiž musel zhánět zakázky, vést lidi, správně účtovat, platit daně a, hlavně - nelhat a nekrást (kdo že to kdysi hlásal?).

0 2
možnosti

25. 12. 2014 20:25

To je přesně stav, který mnoha lidem nevyhovuje, a proto vzpomínají na tzv" zlaté časy" komunismu. Pracovní lempl hodnocen stejně jako dobrý pracovník?????

Tak to nějak bylo - vzpomínáte???

Stačilo včas dojít do zaměstnání, přežít v klidu pracovní dobu , neobtěžovat šéfa a on taky neobtěžoval své podřízené pracovními úkoly.

0 0
možnosti
Foto

Já myslím, že všechno, co vede účetnictví a má dobře fungovat, musí být řízeno tak, jako je řízena dobrá firma. Dobrá firma ale předpokládá špičkové manažery. Takoví řídící manažeři, kteří mají nulovou odpovědnost a střídají se jako ponožky, jsou s dobrou firmou neslučitelní. Dobrá firma hospodaří dobře, s přebytkovým rozpočtem, neutrácí za zbytečnosti, pomalu bohatne a až je dostatečně bohatá, vynaloží prostředky i na "nadstavbu" - více škol, více zdravotní péče, vyšší důchody apod.  K tomuto ideálu má ovšem náš současný stát velmi daleko, dovolil totiž rozebrání svého základního majetku, bohužel.

6 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.