Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Moralka bez metafyziky je neobhajitelná, a i kdyby byla, pak neexistuje důvod, proč byt morální.

0 0
možnosti
SU

článek se mi velmi líbil. morálku lze pojmout i jako pláácformu jednání v určité komunitě, která  určuje jednotlivým subexkrementům,jak se mají chovat, aniž by ve svém okolí vyvolávali negativní reakce.a je li toto metafizika, tak jsem tomáš akvinský.

0 0
možnosti
RK

nejste ateista, jste agnostikR^

0 0
možnosti
Foto

Sv. Augustina ve svém výkladu Geneze píše, že Písmo sv. není přírodovědeckou učebnicí, nýbrž sdělením o Boží lásce k člověku. Proto Augustin nepovažuje za důležité, jestli Bůh stvořil svět v šesti kalendářních dnech nebo v šesti nedefinovatelných etapách a pokládá za zbytečné se tímto zabývat. Církevní historik Barronio napsal „Písmo nás nechce informovat o tom, jak se nebe otáčí, ale o tom, jak se do nebe dostat.“ Pan Grygar astronom a věřící v týdeníku Reflex č. 5 uvedl: Opakem vědy není náboženství, ale pavěda, opakem náboženství je pověra. Dále uvedl Boží existenci nebo nesmrtelnost lidské duše žádným experimentem crucis nelze potvrdit a ani vyvrátit

5 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.