Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Tak to víte. Tisk je zase pouze jenom obchod a pesimisticky založenému národu se pesimismus prodává lépe než optimismus..

0 0
možnosti
Foto

Pesimismus je mimo jiné založen na pochybách. A ty jsou více než zdravé, pokud jde o vývoj čehokoli.

0 0
možnosti

Posledni vetou jste to vystihl - pesimista neni nidky zklaman. Bud se katastrofa stane, pak ho tesi pocit, ze mel pravdu, nebo se nestane a pak je prijemne prekvapen.

Proto je pesimisus mnohem zivatoschopnejsi nez optimismus.

0 0
možnosti
RK

Spíš pokud se katastrofa stane, tak není překvapen (myslím, že to, že měl pravdu ho až tak moc těšit nemůže)...... ;-)

0 0
možnosti
PM

Můj děda v blahé paměti když šel z hospůdky a upad  říkal už ani to bahno není jak za první republiky.A na  morálku můj názor je že není ekonomická krize ale morální.

Jinak dobrý den a ode mne karma.

2 0
možnosti
RK

Lékárník: Nerad to říkám, ale jsou chvíle, kdy by se optimisté měli popravovat.

Náčelník: Správně.

0 0
možnosti
PK

Protože optimisté povětšinou rychle vyhynou.

Obvykle totiž předpokládají že věci se budou pro jejich plány a nebo život realizovat zrovna ve výhodné variantě která je pro ně dobrá. A zničí je jakýkoli nepředpokládaný negativní vývoj.

Naopak pesimismus je výhodný v tom že člověk počítá s nejhorším a předokládá a připravuje se na ty nejhorší varianty.

A to by jsme skutečně měli dělat- jakékoli plány do budoucna by měli vždy počítat s tím absolutně nejhorším představitelným scénářem který se může realizovat a s kterým ještě můžeme něco dělat. Ale nikdy za žádných okolností by jsme neměli udělat předpoklad "že to prostě vyjde". To je nepřijatelný hazard s naší budoucností.

(Připravovat se na scénáře s kterým tak jako tak nejsme schopní nic udělat nemá smysl)

2 0
možnosti
JD

Dovolím si nesouhlasit. Pesimismus je úplně stejně nevýhodný, jako optimismus. Pokud se připravujete na nejhorší a procházíte i možná rizika, jste realista, nikoliv pesimista. Pesimista již předem ví, že činnost bude neúspěšná, tedy se ani o nic nesnaží. Má ve výsledku stejnou šanci na šťastný a spokojený život, jako ten optimista.

0 0
možnosti
MT

Tak to ja musim byt optimista! Pokazde si myslim, ze uz horsi uz to byt nemuze (potazmo lepsi). A mylim se. Ono to JE horsi...

0 0
možnosti

Co se týče médií, lidé chtějí slyšet zajímavé zprávy. To je když někdo nekoho přejede, zapíchne, někde se pohádají, či někdo přijde o barák díky dluhům. Optimistické zprávy většinou zajímavé nejsou.

3 0
možnosti
Foto

Na tom něco je. Nova by asi ztratila glanc, kdyby zprávy začínaly oznámením:

Pan Novák dnes nezapíchl svou manželku, pan Svoboda se umně vyhnul pašíkovi do dráhy vběhnuvšímu a na Blízkém Východě se během mé služby nic zvláštního nestalo.

1 0
možnosti
OF

Tak pesimismus je popularni, protoze dava normalnimu cloveku pocit, ze za svuj zivot nemuze sam, ale ze mu ho pokazili ti druzi (iluminati, politici, kapitalisti, pratele sviticiho jablka). Proto je vetsina uspesnejch lidi optimisty a proto je vetsina optimistu uspesnych.

4 1
možnosti
Foto

Tak optimismus je pohodlný, když se člověk necítí za nic zodpovědný a to, co se udělat musí, nechá udělat jiné lidi. A když se stane, co je často podmínkou relativně pozitivního stavu, může zas chytrolínsky říkat: "No vidíte, a jde to.":-)

1 1
možnosti