Ne každý muslim je terorista, ale (skoro) každý terorista je muslim

Tahle slova jsou sice poněkud klišé, ale napadla mě při čtení "ročenky" světového terorismu. Za poslední rok se počty útoků zvýšily o 30%. A TOP12 zemí s nejvyšším rizikem útoku je: Irák (neměli jsme tam toho Saddáma nechat?), Afghánistán, Pákistán, Somálsko, Nigérie (milice Boko Haram), Jemen, Sýrie, Filipíny, Libanon, Lybie, Kolumbie a Keňa (milice al Šabáb). Pokud pomineme Kolumbii, která má své specifické problémy, není tenhle seznam pro islám vůbec dobrá reklama.

Statistika britské společnosti Maplecroft také poukazuje na velké ekonomické ztráty, které kvůli útokům utržil Egypt (jinak na 17. místě) kvůli drastickému poklesu cestovního ruchu. Čína je ve statistice sice až na 32. místě, ale počet a síla útoků tam rychle roste, zejména v oblastech osídlených Ujgury. Pokud ještě vezmeme v potaz regulérní válku, kterou nyní vede Hamás proti Izraeli, můžeme docela snadno dojít k závěru, že ten mírumilovný islám se nám neustále kamsi důmyslně schovává...

Samozřejmě netvrdím, že islamisté můžou za každý teroristický útok, který se na planetě odehraje. Ale seznam nejrizikovějších zemí mluví celkem sám za sebe. Islám se k ospravedlnění "boje proti nevěřícím" dá evidentně využít celkem snadno, a je jedno, jestli je to na Blízkém východě, v Africe nebo v Číně. Naproti tomu mi není známo, že by se křesťané někde ve větším počtu opásávali výbušninami, nebo vjížděli do ulic s náklaďáky plnými plastické trhaviny.

Dlužno ovšem podotknout, že Západ si v řadě případů tuhle kaši vaří sám svojí pomýlenou zahraniční politikou. Rozhodně není náhoda, že "seznamu smrti" vévodí Irák a další místa zaujímají Sýrie a Lybie. Západ sice rád svrhává diktátory, kteří se mu znelíbili, ale tím jen udělá místo pro ještě větší šílence, kteří šíří právo šaría, kudy chodí. Pokud si Západ islamisty rovnou nevyzbrojí, jako v případě ISIL...

Zrovna dnes vyšla zpráva, že hoši z Islámského státu, který okupuje asi polovinu Iráku, vydali fatvu, která nařizuje ženám v Mosulu a okolí podstoupit obřízku. V podstatě nařídili zmrzačit asi 4 miliony žen! A aby toho nebylo dost, je to prý "dar, který je očistí od hýření a nemorálnosti..." Dál už jsem to nedočetl. Pokud někdo chce prosazovat středověké praktiky, tak po mně prostě nemůže chtít, abych to toleroval.

Až mi někdo bude tvrdit, že se mám nechat islámem kulturně obohatit, asi se zeptám, jak islám obohatil strádající Somálce, případně jak rakety Hamásu kulturně obohatily Izrael. V současné době islám nejhlasitěji reprezentují sice ne ža tolik početní, ale zato po zuby ozbrojení extrémisté, kteří nás učí, že nejkratší cesta k Bohu je odpálit se v autobuse plném turistů. A arabské státy pak žasnou, že Zeman útoky islamistů ostře odsoudí, a ještě si pak předvolávají našeho velvyslance.

Řečeno jednou větou: pokud bude islám reprezentovat šaría, nemá tady v Evropě místo.

Asi jsem prostě posedlý nenávistí k mírumilovnému islámu...

P.S.: Nyní se ukázalo, že fatva o obřízce je patrně podvrh, na který se nachytala komisařka OSN. Všem islamistům se upřímně omlouvám, pokud jsem zmínkou o ní urazil.

Autor: Oldřich Mazal | pátek 25.7.2014 10:04 | karma článku: 34,31 | přečteno: 1707x