Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Domnívám se, že je to trochu jinak. Nemáme tendenci se domnívat, že nebezpečí přichází z venku. Spíše máme tendenci se domnívat, že je možné řešit úplně všechny případy a úplně všechny je možné bez problémů nějak ošetřit. Což není pravda, nebezpečí ze strany nejbližších hrozí dětem vždy a jedinou možností, jak tomu zabránit, je udělat z úplně všech dětí jakýsi erární majetek. Jinými slovy, to co propagujete, je cesta do pekel, protože výsledkem bude to co se v současné době děje ve Skandinávii a Británii, preventivně jsou rodičům odebírány děti i při drobném nesouladu s jakýmsi obecným trendem. V horším případě z vyloženě smyšlených důvodů. Lépe by bylo si přiznat, že nejsme schopni všechny situace ošetřit na stoprocent než preventivně odebírat děti rodičům za cenu nenapravitelných škod na dětech.

Čtu Vaše články ráda a většinou s Vámi souhlasím, v tomto případě se přimlouvám, abyste zkusil znovu uvážit jaké jsou skutečné možnosti a kam až může vést snaha tyto věci řešit preventivně. Juvenilní justice by měla být spíše negativním příkladem.

0 0
možnosti
VL

Je dobré, že jste ten článek napsal, i když realita je ještě drastičtější. Nechápu, proč tak málo lidí píše o tom, že děti se v Česku masově zneužívají a týrají. Kolem 20% dětí se zneužívá a týrá, ve velké míře pro komerční účely. Já sama znám takové případy. Jsou to přímo lidé bydlící nade mnou a řeším to bezúspěšně 7 let. Policie nezasahuje. Hledám lidí, kteří by pomohli, znám obrovský organizovaný zločin, který páchá otřesné násilí na dětech. Kontakt na mne je na mém blogu iDnes pod jménem Lokšová

0 0
možnosti
MT

Můžete dát odkaz na zdroj té statistiky? A tu velkou míru komerčního využití?

0 0
možnosti
JO

Máte pravdu, podle statistik nejvíc násilí na dětech spáchají jejich příbuzní.

Přesto si myslím, že je dobré děti poučit, jak se chovat, když je osloví cizí člověk.

Třeba případ malého Jakuba - úchyl ho nalákal na nějakou videohru:-/

2 0
možnosti
Foto

To rozhodně nerozporuji. Spíš mi jde o to zdůraznit i druhou stránku problému.

2 0
možnosti
JC

Nejnebezpečnější jsou matky. Ty působí dětem nejvíc problémů. A začíná to už u toho, že skoro čtvrtina dětí vůbec nepřežije pobyt v děloze své matky, protože matky je nechají zabít. A pak to pokračuje - tlučení, pohlavkování, nadávání, vyčítání... mnohé matky šikanují své děti ještě i v dospělosti.

0 6
možnosti
BT

zdá se, že jste měl kruré dětství...

5 0
možnosti
SB

Je to sice kruté, ale z hlediska dětí v Klášterci nad Ohří by bylo žádoucí, aby nakonec vrah malé Elišky byl někdo z jejích nejbližších.

Než mě někdo za tu úvahu odsoudí, tak ať si nechá projít mé dva argumenty:

1) Jestliže to byl někdo z Eliščiných nejbližších, tak se dá předpokládat, že by nemusel být nebezpečný jiným dětem. Nikdo nemá desítky a stovky neteří, ale každý má desítky a stovky kolemjdoucích. Jestliže to byla vražda, která byla způsobena určitou rodinnou atmosférou, nebo jak bych to nazval, tak jiné devítileté děvče, které bydlí o dvě stě metrů jinde a s vrahem příbuzné není, je mimo nebezpečí. Pokud by to však byl maniak bez ohledu na příbuzenské svazky, může udeřit i u kterékoli jiné dívky přibližně Eliščina věku a nejen v Klášterci nad Ohří.

2) Jestliže to byl někdo z Eliščiných nejbližších, je větší šance, že bude odhalen. Kriminálka si snadněji proklepne jednoho otce, čtyři strýčky a šest nebo deset sousedů než tisíce chlapů, kteří se mohli k tomu dostat náhodou.

0 0
možnosti
BT

ať to byl kdokoliv, dnes třeba neteř, zítra už úplně někdo jiný.....držme palce policajtům , já jim věřím, že ho chytnou včas..

1 0
možnosti
Foto

Dovolím si podotknout, že pro mě je i soused cizí člověk.

0 0
možnosti
Foto

Předpokládám ale, že své soused občas vídáte a nějak se s nimi znáte. Pokud nabádáte své děti, aby se nebavily s cizinci, tak asi nemyslíte, že mají utíkat před panem Novákem odvedle.

0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.