Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Absolutní souhlas s částí, že Evropa může přežít pouze pokud bude mít technologický náskok, který teď ztrácíme. Ale nesouhlas s tím, že by jsme měli soutěžit s třetím světem v rychlosti rozmnožování. Domnívám se, že Evropu čeká ekonomický krach, následné rabování těch, kteří si zvykli na sociální dávky (u nás cikánů, v Evropě Arabů a černochů), následně dost brutální občanská válka mezi imigranty a původním obyvatelstvem. Potom bych to viděl na šanci na návrat k rozumnému hospodaření a postupné rekonstrukci Evropy. To je můj odhad budoucího vývoje.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas a karma. Jenom poznámka. Každá "kultura" má svou historii a budoucnost , zákonitou a neodvratnou. Může ji pouze v omezené míře ovlivnit.

Prostě : vše má svůj vývoj - začátek , růst , kulminaci a zákonitý pokles a úpadek. V současné době můžeme být vděčni , že jsme ještě stihli euroatlanskou dominanci v aké-také formě.

I zde na tomto serveru lze nalézt mnohé , kteří očekávají i vítají (snad) nástupce naší formy existence.

Ať jsou to věrozvěstové ruské putinovské formy samoděržaví či konvertité k islámu. Vskutku , nevypadá to příliš růžově.

1 0
možnosti

Jak se rika nic netrva vecne. Ale bude to zajimave jak ta Evropa bude vypadat.

Amerika se take meni ale zatim jsou to krestane co se sem stehuji. Az se Muslimove budou sem stehovat ve vetsim mnozstvi taky nevim jak to bude vypadat.

0 0
možnosti

Ale ta " nizka porodnost domorodých Evropanů" je necim zapricinena. Čimpak asi ??

0 0
možnosti

Těch důvodů je víc, nevím jaký chcete slyšet - životní styl, nekvalitní spermie i ženské problémy nebo že nejsou startovací byty, problémy se zaměstnáváním žen - matek, drahota ?

0 0
možnosti
Foto

A proč jsme se tedy do té Evropy vraceli? To jste nám mě sdělit pane kolego před r. 1989.

1 1
možnosti

Za dráty a se stavem ekonomiky, zešedlou Prahou - bylo hůře. Ale řada těch negativních trendů zesílila až po pádu železné opony.

0 0
možnosti

Evropská bílá civilizace ztrácí kvalitu a vidíme příliš viny v Bruselu, jakémsi socialismu či přílišném sociálnu nebo pomazánkovém másle. Podle mne, i kdyby žádný Brusel neexistoval, tak situace bude podobná ne-li horší. Když pozoruji dnešní mladé tuzemce či denně v ranních hodninách západní turisty mající v hlavě jen saufen und bumpsen, tak trend je negativní. Jinak jste to popsal slušně, karmaR^

1 0
možnosti

opravuji - bumsen, ficken

0 0
možnosti
Foto

Řekl jste:  "Dělat historická srovnání je vždy ošidné. Ani antický Řím nepadl jen kvůli rozbujelé byrokracii nebo vrtochům jednotlivých císařů. Důležitým faktorem bylo, že stále se zmenšující kasta "pravých" Římanů nedokázala udržet příliš rozsáhlá území, která si Řím podmanil svými výboji. "

Nevím na základě čeho jste toto vydedukoval, ale právě zkoumání pádu Římské říše je docela dobře popsané a zadokumentované. 

Právě, že Římská říše zkrachovala a padla na základě přílišného zdaňování nově tvořené produkce a na základě monopolních výsad pro určité skupiny vyrábějící zboží, a také na politickém určení cen základních potravinových komodit.  Dnes se to dá shrnout do jednoho slova - socialismus.

2 0
možnosti
Foto

Přece jenom je pravdou, že sem tam nějaký barbar na území Říše římské přivandroval, ba některé ty barbary si Římané importovali sami, dokonce masově.

0 0
možnosti

Neni zadny rozumny duvod k tomu, aby nas pribyvalo. Evropu proti pristehovalectvi 'oplotit' a snizit pocet obyvatel na polovinu. Planeta Zeme si, jen malinko, ale prece jen oddechne. A cela spolecnost se ozdravi.

6 0
možnosti

Vypadá to "lákavě", ale nejde to. Musíte mít stále určitý poměr mezi starými a mladými, bílí Vám nebudou kopat kanály a uklízet haj.ly. Těch důvodů je mnohem víc.

0 3
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.