Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přesně tak. Ti kluci šli do armády dobrovolně, ale to jim nedává nálepku "žoldák". Všichni jsme přivítali zrušení branné povinnosti a tak musela vzniknout profesionální armáda. Je to sice jejich práce, ale ta práce je založena na ochraně nás všech. Je sice diskutabilní, jestli se máme jako ČR účastnit těchto misí, ale jednou je naše politika nějak nasměrována a ti kluci tam chodí né pro to, že se sami rozhodli si někde zastřílet, ale protože jsme je tam poslali my všichni, kteří máme volební právo.

6 0
možnosti
MD

Tak kdyz ne 'zoldak' tak 'vyplatar', pokud nas to nekam kvalitativne posune?

2 0
možnosti
MK

Dovolím si nesouhlasit. Slovo "žoldák" část diskutérů, ale i blogerů nesnáší. Já sice nevím proč, ale nesouhlasníci si rádi hrají  se slovíčky.  Jinak u nás máme v současné době profesionální armádu, nikoliv povinnou, jak tomu bylo za bolševika, a tak se každý může svobodně  rozhodnout, zda se nechá dobrovolně, ať pro peníze nebo svou násilnickou povahu, naverbovat (opět antižoldáci s tímto termínem nebudou souhlasit). Práce v armádě má svá rizika, ale ty na rozdíl od jiných profesí, jako jsou třeba řidiči nebo záchranáři ( ti opravdu s nasazením svého života zachraňují  životy jiných), jsou dobře zaplacena. Na policistku, kterou zabil zfetovaný řidič, když se mu pokoušela zabránit v další jízdě, se muselo vybírat. Na vojáky, kteří zahynuli při výkonu služby nešťastnou náhodou, se vybírat nemusí, tady to stát zařídil promptně.

6 2
možnosti
Foto

já mám na Vás dneska pane Kantorku štěstí, to jsem rád. Chtěl bych se jen při Vašem vzdělání zeptat,  co jste udělal proto, aby jak píšete nemusela být na lidi třeba od policie vybírána sbírka, zatím co  ti strašní vojáci odškodnění dostanou. Navíc by mě zajímalo, zda-li skutečně v oblasti zákona o Policii neexistuje odškodnění. A pokud neexistuje rád bych věděl, co jste Vy osobně, mimo brblání po diskuzích pro danou věc udělal, včetně zajištění dalších složek jako hasičů, záchranářů. Zajímalo by mě také, jak jste mediálně a důrazně odsoudil svinstva, která se tady dějí- viz ožralové a fetáci. Za informace a případné odkazy Vám nesmírně as úctou děkuji.Věřím, že nejste jen pouhý diskuzní remcal a půjdete nám všem příkladem.

1 0
možnosti
JN

Divím se že ne nacista Olšer a Cvalín, vlastně her Cvalin ja !

0 0
možnosti
JL

Pojetí člověka se stále vyvíjí, není to tak dávno, kdy byli Evropani přesvědčeni, že každých 20 let musí být nějaká válka, aby chlapi nezapomněli válčit. A muž umírá vestoje, že? A voják?

1 0
možnosti
JT

Ti 4 pravdepodobne umreli v letu.

2 4
možnosti
JT

Porad nevim, proc bych mel nad smrti nasich vojaku smutnit vic nez nad smrti treba horniku. Byla to jejich prace, kterou si sami vybrali. O riziku vedeli a presto do toho sli. Prinos naseho pusobeni v Afghanistanu je diskutabilni. Jinak by zadne diskuse o nem ani nebyly. Ja fakt nevim, proc delat takovou aferu z toho, ze afghanci ve sve vlastni zemi zabili cizi vojaky, ktere tam nechteli.

7 7
možnosti
Foto

Pane Tachovský, to je neuvěřitelné vy opravdu jste duševní gigant.

7 1
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.