Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Správné znění je asi: "MaturYta pro každého"...

Ten nesmyslný požadavek má původ v jiném nesmyslném požadavku, a to maturitě i na těch pozicích, kde není nezbytně nutná.

0 0
možnosti
TH

Cesko je jedinny stat, kde se dela maturita mimo gymnazium.

1 0
možnosti
PH

P65e70t65r 24H24á83l90a

23. 6. 2014 12:11

Koncept jednotné maturity jasně ukazuje, že ke specializaci má podle představ MŠMT docházet teprve na škole vysoké, tedy že by se střední škola měla stát v podstatě základem, a vysokou by měli mít úplně všichni.

Jenže na MŠMT si nevšimli, že tenhle model vychází z konceptu (např.) 8+3+2 roky (základní+střední+terciální nástavba), což je co do délky studia zcela totožné s naším 9+4 (základní+střední).

3 0
možnosti
Foto

Co čech, to středoškolák. Najdou se i tací, co občas chodili do školy i ve čtvrtek, či tak8-o;-)

1 0
možnosti
ZS

Je třeba zásadně změnit stávající koncept středoškolského vzdělávání, protože začíná být nefunkční.

Na učňovských oborech by mělo být samozřejmostí získat zároveň s výučním listem i list živnostenský. To mimo jiné znamená i více skutečné praxe na úkor nesmyslům typu základy společenských věd apod.

Na průmyslovkách a gymnáziích by měla být zkouška nikoli z několika vybraných, ale ze všech předmětů - odborných i všeobecných. Absolvent by získával osvědčení pro každý předmět zvlášť. Vysokým školám i budoucím zaměstnavatelům více řekne osvědčení, že daný zvládá matematiku, přírodní vědy a domluví se anglicky, než maturitní vysvědčení, kdy dotyčný často maturoval z předmětů, které nemají k jeho budoucímu zaměstnání žádný vztah. Takové zkoušky by byly jako součást studia zdarma, ale kdokoli, kdo chce prokázat svou kvalifikaci, by je mohl složit i později (i bez předchozího studia a po zaplacení správního poplatku).

0 0
možnosti
JH

J20a58n 69H74a88v18l34i69n41a

23. 6. 2014 11:00

ja zvazuju, ze si udelam po vecerech nejaky vyucni list.......a byl bych na nej vice pysny nez na VS diplom, co jiz vlastnim ;-) Svagr ma 2 VS a vyucil se v jeste v Jihlave hodinarem a nejvice je hrdy na toho hodinare :-)

Mam pocit, ze lide, co maji vysoke vzdelani si vice ceni manualnich pracovniku nez oni sami sebe

A opravdu zacina byt velky problem sehnat kvalitni remeslniky, zacina to pripominat dobu pred prevratem........nemas zname, smula, pak si to muzes radeji zmrvit sam, vyjde to levneji a mozna se ti to podari

2 0
možnosti
RH

Asi bych viděl rozdíl mezi vyučeným člověkem a kvalitním remeslnikem. Na řemeslo jdou většinou méně studijně zdatní, u nichž není záruka zručnosti.

1 0
možnosti
RH

Mělo by se přestat řešit co mají lidi za papír a začít řešit, od koho ten papír mají. Pak by odpadlo řešení neřešitelného ze strany úřadů za nehorázné peníze z peněz nás všech.

3 0
možnosti
RJ

Hlavně by se neměly řešit papíry, ale schopnosti. A ať chceme nebo ne, je to v genech.

1 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.