Jak si mám vážit prezidenta, který se mi vysmívá?

Stalo se, co všichni čekali - Mynář prověrku nedostal, ale prezident pro něj na Hradě nějaké "důstojné místo" vždycky najde. Samozřejmě na naše peníze. Mynář je totiž pro Zemana jednoduše nepostradatelný...

Komedie nebere konce. Nejdřív Mynář svolává tiskovou konferenci, aby všem slavnostně oznámil, že obálku ještě neotevřel. Pak se ovšem po mnoha peripetiích k obálce přece jen probojoval, takže mohl slavnostně oznámit, co už všichni dopředu věděli, totiž že prověrku skutečně nemá. Zeman ovšem nelenil, aby ujistil národ, že svého milce Mynáře od prahu nevyžene. Musí se přece revanšovat těm, díky nimž byl zvolen...

Nebyly ty rudé trenýrky nakonec zasloužené? Už dva a půl roku dělá prezidentovi kancléře člověk, který je dle NBÚ nedůvěryhodný, nemůže tudíž dostat do ruky důležité dokumenty a při jednáních na různých summitech musí za dveře. A jelikož ještě zbývá spousta opravných prostředků, které Mynář zcela nepochybně využije, může to v kancléřské židli bez problémů doklepat klidně do konce volebního období. Tak jak je to s tou vážností hlavy státu?

Občas se setkávám s obviněním, že odpůrci prezidenta "odmítají respektovat výsledky voleb". Je to tvrzení zajímavé zejména svou absurditou, jelikož jsem dosud nepřišel na to, jak mohu v praxi "neuznat" výsledky nějakých voleb. S přihlédnutím k celkovému vývoji bych navíc řekl, že je to spíš Zeman, kdo odmítá vzít na vědomí, že se stal prezidentem, a že je třeba začít se podle toho chovat. Už není soukromník, objímající duby na Vysočině, takže pokud setrvale klesá s laťkou, už tak nečiní jako občan Zeman, nýbrž jako hlava státu.

Zemanova reakce jen potvrzuje, že Mynář se zkrátka stal jeho novodobým Šloufem. Kumpánem, který dává do jeho služeb své schopnosti "technologie moci". Nějaká absence prověrky na tom nemůže nic změnit, stejně jako nic nezmění absence Peroutkova článku. Pokud ho obklopují lidé kvalit Mynáře, Ovčáčka, a za bukem číhá pan "Lukoil" Nejedlý, tak skutečně není divu, že prezident společnost nespojuje.

Opravdu prezidentovu vážnost nejvíc "znesvětily" rudé trenýrky? Nebyla to spíš jeho vlastní personální politika?

Autor: Oldřich Mazal | úterý 29.9.2015 16:03 | karma článku: 44,14 | přečteno: 6283x