Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V krajním případě by bylo vojenské řešení možné. Ale proč to strkat jen na USA?

Měla by to být vojenská akce buď OSN jako v Koreji, nebo NATO, jako v Iráku.

S plným nasazením všech armádních složek, tedy včetně pozemních.

0 0
možnosti
Foto

A nechtěl byste tam jít vraždit sám a za své?

0 0
možnosti

A15l26e60x 72G67r87e41g93o30r

29. 1. 2015 20:06

Pobavil mne Váš doufám jen hypotetický návrh na rozdělení Iráku.

Jak byste si to představoval? Jeden takový pokus a to v dost menším měřítku  už jsme učinili a dodnes jsme jej nedokázali dokončit.Tím mám na mysli jen rozdělení Palestinského území a vznik nového státu.Nelze rozhodovat o osudech jiných bez jejich vůle podřídit se takovému rozhodnutí a přijmout je za své.

1 0
možnosti

M44i21l15a42n 23R57a93d28e92k

29. 1. 2015 20:01

my????? KDO? Evropa, ;-D to jako by zase meli jit Americane umirat aby vas uklidnili, pak se bude na USA plivat jakozto na nasilnika ktery asi chce jejich ropu (nechce, zacinaji byt samostatni, prestanou kupovat vubec, proto sly ceny dolu) ale kdo chce psa bit....

A Evroap? Ta neubrani sama sebe. Ale kdyby Allah dal, a spadl na ne obrovsky meteorit, tak by zacli jinde nanovo. Spise koukejte jak se ubranite doma.Uz je jich v Evrope moc a bude vice.

0 0
možnosti

Ono lze jeste Irak vic rozvratit nez uz to spojenci provedli?

4 1
možnosti

J42a84r75a 60R33a50n69k

30. 1. 2015 1:03

;-)the 2000 United States Census reported that there were approximately 90,000 immigrants born in Iraq residing in the United States

0 0
možnosti

J52a57n 22R69á69ž

29. 1. 2015 17:26

Následující řádky nejsou polemikou s autorem, ale spíše zamyšlením.

"IS vojensky zničíme snadno".

 Ať přemýšlím, jak přemýšlím,, tak nemohu přijít na to, kdo to MY, co bychom IS vojensky  zničili snadno,vlastně je. Že by NATO? Nebo by se Amíci rozhodli konečně uklidit po sobě svinčík, který tam nadělali? Ale  oni po sobě uklízí neradi! Neuklidili po sobě ve VIetnamu, neuklidí v Iraku, Syrii, Lybii. A Ukrajinu? Tu nechají  Evropě a Rusku na krku. Tak proč bychom měli binec po Američanech na Blízkém východě uklízet MY?

A druhou otázkou je: Proč bychom se do boje s IS měli plést, když za vznik IS nemůžeme a raději se nesoustředíme na to, aby IS nevznikl v Evropě.

Obrovský problém by vznikl, kdyby byl IS za přispění Evropanů vojensky poražen. 

Kdyby NATO nějak razantněji zasáhlo proti IS v Iráku, stalo by se jen to, že bojovníci IS se přesunou do Evropy, protože  USA, na rozdíl od EU,  má systém, jak nepohodlné lidi do země nepouštět.  A tady by nám bylo všechno moderní válečné železo  i logistika naprosto na nic, protože jejich použití na Evropské půdě  je nesmyslné. Kdyby se válka s  IS přenesla na území Evropy, tak musíme zákonitě prohrát, protože by se k jeho bojovníkům přidali desetitisíce muslimů, kteří se v Evropě narodili a mají nás přečtené jako své boty, že jsme s.áči. 

A Vůbec: Kdo by proti nim bojoval, když civilisty zacházet se zbraněmi nikdo neučí a vojáci na nemilosrdný způsob boje cvičeni nejsou. 

P.S. Naštěstí nějaká válka s Islámem nehrozí, protože muslimové jsou mírumilovní a těch pár barbarů z IS nás ohrozit nemůže.

0 0
možnosti

Na rozjitřený muslimský svět neplatí cizí vojenská síla, ale místní vládci typu Asada nebo Husejna. Pohled zvnějšku - ze strany tradičních demokracií selhává, setkává se s brutální odezvou. Militantní muslimové musí mít silnou protiváhu tvrdých a násilnických vladařů, kteří dokáží dlouhodobě udržet rovnováhu. Myšlenky na nějakou demokracii v těchto zemích jsou dnes, bohužel, v nedohlednu.

4 0
možnosti
Foto

Zkuste přestat myslet jako stát.   Těhle etatistických rozborů jsou mraky  v novinách i v televizních a rozhlasových komentářích.

0 2
možnosti
Foto

zkuste přestat plevelit diskuze nesmyslnými poznámkami

1 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.