Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

RvRv Reakce na předešlou diskusi: nemravné je, že stát vedle vyplácených "náhrad" bude po dlouhá léta souběžně přibližně stejnou částku ( byť klesající) vyplácet jako dříve. Nemravné je, že už dávno měla být odluka církve od státu s tím (a to i pro jiné spolky a organizace, kam jdou granty nebo jiné dotace) ,že bude stanoveno určité procento z daní, o kterém daňový poplatník sám rozhodne, kam se poukáže ( s etickým omezením jako např. herny, bordely a pod.). Nevyužije-li toto poukázání, bude zbylou část stát i nadále přerozdělovat. Věřící by mohli samozřejmě podpořit svou církev.

0 0
možnosti
MK

P.S. Autor se povyšuje nad paní Gajdůškovou a známkuje ČSSD. Mohl stručně napsat : nemám rád ČSSD , protože takto se "oštítkoval" sám.

0 4
možnosti
MP

Zloba, závist, zášt, ty at pominou, at už pominou...;-(

2 0
možnosti
MK

To je sice hezké, že si to přejete, ale sám tu zlobu šíříte. No, už je stejně tomu šíření konec a zbytečně jste se odhalil, že už na diskusi nemáte; byla i bez Vás (nebo také k vůli Vám?) zrušena všeobecně.

0 1
možnosti
MP

Hanička je hodná holka, bere milion, dva miliony bere....;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MC

To je, ale senátorka Alenka.

4 0
možnosti
JJ

Dost dobře nechápu, co lidé proti navracení majetku církvím mají. Jsem původní profesí lesník, a protože v lesích se dá historie číst až 100 let zpátky, tak vím, že církevní lesy spolu s těmi panskými byly nejlépe obhospodařované. Na rozdíl od lesů státních, obecních nebo selských.

Jestli církev dokáže ze svých restitucí vrátit život stovkám a tisícům státem zanedbaných kostelů, far, hospitálů apod., tak jí ty peníze přeji.

Jenom na Broumovsku je devět kostelú otce a syna Dientzenhoferových, které na tu oživující injekci čekají.

17 0
možnosti
MK

Autore zůstaňte u genetiky a myší. Tam jste možná odborník. Tady, to co píšete, jsou pseudointelektuální řeči kavárenských intelektuálů

1 9
možnosti
JL

Tak Vy jste se svým příspěvkem taky dost intelektuálně vyprázdnil.

14 0
možnosti
ZJ

A jak to bylo s Lihovým domem ? Liháci pořádně nezaplatili ani toho advokáta, co jím to vysoudil. Soudružky Gajdůšková a Marx-Leninová, společně s Američanem ve funkci ministra, to je sestava. Skoro jako Bursík a Kateřina.

12 1
možnosti
Foto

Kdyby Gajdůšková radši ukázala něco jiného!

3 1
možnosti
JL
Foto

Právní stát je také o tom, že ty smlouvy s církvemi lze napadnout třeba pro nemravnost, která spočívá v nepřiměřených finančních náhradách za tzv. nevydané zemědělské, lesní a stavební pozemky. Výpočet tzv. průměrných cen pro účely těch náhrad je naprosto mimo mísu. Jde o více než jednonásobné navýšení oproti reálným cenám. A největším výrobním tajemstvím církevních restitucí, jak se k  ním vlastně dospělo.

A upozorňuji, že povinností každého hospodařít obezřetně s veřejnými prostředky.

6 12
možnosti
MK

Ale nejsou nepřiměřené. To je právě to, co musela uznat i Gajdůšková , proto na výši náhrad neútočí.Ty náhrady vycházejí z průměrných cen a někde ty ceny jsou 15 korun za m2 a někde vychází třeba 25 tisíc a na některých místech v Praze, kde se také jednalo o církevní pozemky jde o cenu i přes 150 tisíc korun za m2. A je to náhrada právě za tyto pozemky, které nejde vydat.

12 2
možnosti
MP

Obávám se, že závěr článku dost lidí nepochopí.

2 0
možnosti
Foto

Gajdůšková , Semelová a Marksová-Tominová - to jsou holky alkoholky ! Tři grácie , jedna lepší než druhá !

Nemyslím to až tak genderově:-)!

11 1
možnosti