Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

P a n e   M o r b i c e r e.  Proč už nereagujete. Že by to bylo tím, že jsem na vaše ideologické žvásty odpověděl fakty?

2 0
možnosti
AM

Nemám pořád čas flákat se na netu chytráku.

0 0
možnosti
VH

Dvě poznámky:

1.  Představa ČSSD o návratu k reálnému socializmu je alarmující svojící absolutní zrůdností.

2. Mohl byste laskavě vysvětlit, jak někdo "přiklepl" někdy na přelomu tisíciletí "byty OKD" komukoliv za jakoukoliv ceny? Byty, které byly již před rokem 1990 majetkem OKD a nikdy jejich majetkem nepřestaly být?

2 0
možnosti
AM

Ad1/ Kdy naposledy udělali něco skutečně reálně-socialistického? Slovo zrůdnost je zde slovem beze smyslu - jen taková vata. Stejně tak slovo absolutní. Slovo alarmující je touto bezobsažností vážně nakaženo.

Ad2/ Myslím, že to bylo takhle - v devadesátém se rodily privatizační strategie - a jedna z nich, schválená v únoru 1991, se týkala privatizace podniků jako MUS nebo OKD, a zněla, že k těžbě se nepřidává jiný druh majetku, např. byty.  Byty fakticky vlastnily OKD, ale spravovalo je bytové družstvo - to bylo zákonem osamostatněno a převedeno pod odpovídající město. Za vlády ČSSD se tyto byty udržovaly s regulovaným nájmem, ale to později padlo a města je začaly prodávat do osobního vlastnictví - sám takový byt mám. Ale to až po únoru 1991. Takhle se například privatizovala MUS - byty z ní byly vyňaty. Dá se říct - naštěstí.

Ale na přelomu 1990/91 teprve zákon procházel Parlamentem................

A dynamický aparátčík, nyní už pravicový politik Vladimír Dlouhý, podepsal na Silvestra 1990 privatizační listiny, kde byty a spoustu jiného majetku (OKD byl moloch, míval fotbalové kluby, lázně, ozdravovny, chaty, sjezdovky, bazény........) ponechal společně s ložisky uhlí. Zákon neporušil, ale tohleto v žádném případě nešlo ocenit regulérně.

Navíc co se stalo pak.... - škoda mluvit, Bakala a spol. přišli k nadpoloviční většině za suché z nosu. Šílený kousek....... V okamžiku, kdy se ČSSD dostala k moci už toto bylo všechno ložené ----------- co si o tom kdo myslí,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

1 1
možnosti
MS

Řekl bych, že socanům ještě pořád hučí v hlavě ono komunistické "Já jsem horník, kdo je víc!". Jinak lze těžko pochopit, proč chtějí zachraňovat právě horníky a neudělali nic například pro textiláky, když v Horním Slezsku začaly houfně krachovat textilní podniky Karnola či Moravolen, a tisíce lidí lidí přišly o práci. Přitom jde o region s jednou z nejvyšších nezaměstnaností. :-/

4 0
možnosti
AM

Na druhou stranu, za ty 4 roky, co byli u moci (2002-2006) toho podělali tisícinásobně míň, než všechny ty pravicové vládní holomajzny - např. museli privatizovat všechny banky, v tom totálním bordelu, který zbyl po Klausovi.

A na Topolánka pochodujícího se vztyčeným prostředníkem Sněmovnbou a trousícího nacistické hlášky ........ - na to vážně nejde zapomenout.

0 3
možnosti
MK

No pokud nebudeme sanovat naše miliardáře, tak by se mohlo stát, že tito přestanou být miliardáři;-D a my bychom se nemohli chlubit ve světě kolik máme u nás úspěšných podnikatelů.  (zejména těch, co jsou napojeni na státní rozpočet)

1 0
možnosti
AM

Pár poznámek:

1/ Ještě před pár měsíci bylo uhlí z Paskova výdělečné - má autor přehled, jak by se ceny uhlí mohly vyvíjet a jistotu, že z pár měsíců zase výdělečné nebude? ---------------- tím nechci říct, že já bych to věděl, jen mě zajímá, jestli má přehled autor blogu.

2/ Když ten důl zrušíme, už se k tomu uhlí nikdy nepůjde dostat.

3/ Pokud vím, privatizaci OKD nedělala vláda ČSSD, je pod tím podepsaný  Vl. Dlouhý - nadpoloviční většinu akcií nakonec noví vlastníci získali za hubičku --- koupili je z peněz samotné OKD---, na ČSSD zbylo menšinových 46% a na ty měla vláda dva posudky - jeden od FNM a druhý od ÚOHS - oba byly na nižší cenu než byla konečná prodejní. Takže bych viníky spíš hledal tam.

4/ Navíc Bakala se stavěl jako lidumil - veřejně slíbil, že byty odprodá nájemníkům za zvýhodněné ceny - mělo se asi čekat, že namachrovaná česká miliardářská rychlokvaška žádné sliby dodržovat nebudE - to je fakt.

.......... no bylo by toho víc, ale je mi jasné, že mě tržní komsomolci jako Kočí utlučou. O tom, co se bude dít na Ostravsku, jestli začne masové propouštění ani nemluvím, to Mazaly či Kočí nezajímá vůbec.

0 0
možnosti
IH

Na dva kliky zjistíte, že důl je prodělečný už několik let, ceny jsou pokřivené dotacemi na fotovoltaiku,

Kde jste přišel na pana Dlouhého? "Pokud vím" je eufemismus pro "to jsem si právě vymyslel". OKD po kuponové privatizaci různě měnilo majitele rozhodujícího podílu akcií, zbylou část prodal pan Sobotka.

Ad masové propouštění - to uhlí prostě není potřeba, ale většina plánů na udržení je fantasmagorie. Koupit prodělečnou věc? To může myslet vážně jen levičák.

Přeškolení horníků - tam spolknou většinu školící agentury, ale co takhle dát horníkům uvažované peníze přímo do ruky, ať se rozhodnou sami?

Zaplatí si přeškolení, pořídí si živnost, nebo peníze prostě utratí. Jsou dospělí, svéprávní a mají volební právo.

4 0
možnosti
ZK

Z58d28e84n39a 28K18o77č16í

8. 7. 2014 11:13

Jaképak cavyky ? Vyhlásit insolvenci a je po ptákách. !!

1 1
možnosti
VH

Insolvenci koho? V insolvenci je zatím jen akcionář, nikolv OKD.

0 0
možnosti
RH

Nejdřív pro něj byli podnikatelé paraziti a teď jim chce cpát miliardy. Bože, do čeho jsi to rozum dal.

2 1
možnosti
PK

On je ale necpe do malých OSVČ.

0 0
možnosti
MS

ja myslel ze voliči CSSD uz snad pochopí jaké stádo si z nich jejich vyvolena strana dela ale tohle jsem necekal jsetli CSSD tohle projde tak uz opravdu uverim tomu ze vetsina volicu CSSD je mene vzdelana nez republikovy prumer.

3 0
možnosti

To není jen o vzdělání. Já už jsem potkal spoustu lidí u kterých vzdělání přerostlo inteligenci. Spousta lidí udělala školu a pak za sebe prostě nechala myslet televizi a tisk.

2 0
možnosti
JH

J32a42n 29H73a61n54á33k

8. 7. 2014 10:33

S blogem víceméně souhlasím, tj. stát by se měl nějak postarat o horníky (např. rekvalifikace), jinak do toho nezasahovat. Ale s nadpisem jste si trochu nadběhl :-) Už v zimě, kdy se OKD řešilo, Mládek coby pouhý poslanec navrhoval, aby OKD koupil stát za 1,- Kč, což by "ve svém" pravděpodobně měl. :-) Problém ovšem je, že on by to chtěl dotovat do 2017 a pak na náklady státu provést technickou uzávěrku, celá sranda cca 10 miliard.

1 0
možnosti
Foto

J95i39ř29í 46R38o12h23a29n

8. 7. 2014 10:31

Strefil jste se už v nadpise: "Drahý ministře Mládku..." Opravdu nás vyjde jeho ministrování draho, pokud to uskuteční, nebo - nedej Bože - bude mít podobných nápadů víc. Karma.

7 0
možnosti