Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J81a15n68a 65M87a98j98o30v49á

16. 12. 2014 19:58

Kdo dneska nenapíše o domácích porodech, má černý puntík??8-o

1 1
možnosti
AJŘ

Jano já si nedovedu představit, že bych je vyklopila doma. Ani jedna by to nepřežila a já možná také ne. Ač hnusná socialistická porodnice s klistýrem a nástřihem, ale zaplať pánbu za to.;-) Nakonec kleště doma nemáme, i když nepochybuji, že manžel by si s nimi poradil;-D.

0 0
možnosti
JR

J28a24n 45R61á59ž

16. 12. 2014 19:05

Pokud chceme, aby stát hradil z veřejných peněz získaných zdravotní daní, bezplatnou zdravotní péči, tedy i porody, pak musíme připustit, ze má stát právo stanovit podmínky, za jakých bude náklady za porodní a poporodní péči hradit. Když bude zdravotní pojištění opravdu pojištění, nikoliv statem organizované pseudopojištění, jako je tomu v současnosti, tak bude zcela jistě možné s pojišťovnou domluvit, za jakých podmínek bude hradit domácí porody a případné komplikace, které s tím vzniknou. A stát se do toho přestane montovat. Další debaty, zda domácí porody ano.,či ne, přestanou pak mít relevanci.

1 0
možnosti
PJ

Rychlou záchrannou službu bez váhání vyšlem ke kdejakému ožralovi, kterej spad do příkopu, ale k rodící ženské u případné komplikace - to je problém.

0 2
možnosti
DT

Problém to možná není v tom, aby nějak vyjela sanita, problém je v tom, že nedojede včas.

7 0
možnosti
JC

Domácím rodičkám není možné poskytnout kvalifikovanou pomoc z veřejného pojištění. To by mě zajímalo, proč poskytujeme kvalifikovanou pomoc hazardérům na silnicích nebo sjezdovkách? Kvalifikovaná pomoc by měla být koncentrována jen do plně vybavených zařízení, a ne obvazovat zlomeninu na svahu. To by tak hrálo, víte, co je v zimě na horách hazardérů, co si pro pocit, že jedou ze svahu, urazí hlavu?

0 1
možnosti
DM

V případě komplikace nelze rodičce doma poskytnout kvalifikovanou péči. To už prosím pochopte. K odpovídající péči a zvládnutí porodní komplikace nestačí jen dvě ruce.K tomu je potřeba celé nemocniční zázemí, pomoc lékařů jiných oborů, pomoc akutní laboratoře, krevní banky atd. takže někdy kolem takového akutního stavu" lítá" i víc jak 20 lidí.

2 0
možnosti
PH

"takže se nemůžeme vrhnout do jejich bezhlavého povolování."

Domaci porody zakazany samozrejme nejsou, takze je povolovat nemusime. ;-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.