Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J60a69n 52K38o87t94t36a12s

26. 6. 2014 20:53

Stále mne ovšem zajímá, kde se utopilo a nenávratně zmizelo 333 mld. z důchodového fondu, o který se takto postarali Topolánek, Klaus a další?

1 1
možnosti
Foto

Nikde nikdy žádný "důchodový fond" u nás nebyl. Co máte na nysli?

0 0
možnosti
PK

Pane Mazale, na to, že jste určitě inteligentní člověk, kterému by pan doktor Vodvářka dal volební lístek (kdežto mně ne), tak Vaše povídání považuji za značně povrchní a populistické. Už to jak znázorňujete předsedu vlády této země, je ubohé a zapomínáte, že byl demokraticky zvolen. Já bych si představoval v této funkci větší "váhu", ale skutečnost je taková. Ale k věci:

- navrhnout teoreticky a ještě víc v praxi realizovat "důchody" je obrovský problém. Nejde jen o teoretické kecy, že si mají lidé spořit, ale jak to zprůchodnit, když tady mám miliony stávajících seniorů, kteří už nic moc nenadělají, ti aktivní jsou v různých příjmových situacích, značné zvýšení spořivosti na důchod - ať dobrovolné či povinné, omezí poptávku a produkci v jiných oborech (ne vše je z dovozu a to je třeba jen 60 - 70% nákladů, ostatní tuzemské)

- nevím, v čem Vám sympatičtější pravicoví "odborníci" a vlády udělali v této sféře díru do světa. V podstatě žádnou, 2.pilíř je sporný a osobně jsem pro 1. a tzv. rozšířený 3.

Díru udělali tak  v mém rozpočtu, kdy seniorský cenový index, kde ceny potravin hodně vylétly, se nesleduje a důchod šel reálně dolů. Navíc zásluhou Kalouska se  zdanil i malý přivýdělek daní, takže o další tisíce přišli.

3 3
možnosti
PK

- bylo by to povídání na knihu, tak mě nechytejte za slovo, ale jestli Vám nějak vadí ty dvě stovky po několika letech zdražování, tak nemám slov.

- jistěže se na důchod musíte připravovat daleko více než v minulosti. Např. mít vlastní bydlení, i když i to něco stojí a moc nevěřím na nějaké vejminky a panímámy, co stařečkům vařily a praly. Mít příjmy na nákup akcií apod. a tam je podstatné - vy mladí musíte dostat Česko blíže k západní úrovni příjmů. Jde to, můžete ze Západu se učit, kopírovat, už Vám nebrání zlí komunisté.

2 1
možnosti
Foto

Karma.

Problém je v tom, že Vy - vážený autore - prostě umíte přemýšlet a vidíte dále, než do příštích voleb.

Bohužel - stále přibývá voličů, kterým stačí, že jim pleš s kusadly cosi slíbí, přidá jim ony dvě stovky a slíbí, že bude líp. 

Volební lístek vhozený Vámi - jako odpovědným člověkem - lístek vhozený  pologramotným průtokovým ohřívačem piva - je z hlediska hodnoty totožný.

To je základní problém.

Pokud by se volební právo redukovalo na ty, co aspoň nějakým způsobem přispívají do onoho finančního fondu, situace by se razantně změnila. Pokud však budou elektoriát tvořit i ti, kteří kašlou na mladou generaci a je jim zhola jedno, co bude za 20 let, pak vidím, stejně jako Vy, naši budoucnost spíše temně.

10 0
možnosti
PK

Jako křesťan a zřejmě liberální konzervativec jste se změnil v sociálního "inženýra", který ví, co je pro společnost to nejlepší. Pár odpovědných určí, ne přesvědčí, kdo je přínosný a kdo negramotný ohřívač piva. Nechápu to, na jedné straně velebíte středověké manýry - zázraky Jana Pavla - nesnižuji jeho práci na rozdíl od jeho následovníka - a na druhé straně pln nenávisti "bojujete" za něco co není ani demokratické, ani nemůže fungovat.

2 3
možnosti
MC

R^Jen propadlí nevzdělanci mohou volit tyto sociální soudruhy. Jejich lídři vědí, že neobstojí s argumentačními názorovými střety s opravdovou opozicí (pravicovými poctivými a morálními hodnotami), proto sází na občanskou zaostalost, lenost, pokrytectví, populismus a lehce pak dirigismem transferů kapitálu od schopných k sobě berou svobodu a individualitu na úkor tvorby falešného altruistického hnutí bídy.

10 2
možnosti
PK

Mohl byste laskavě kromě těchto nesmyslných keců uvést nějaké argumenty. Ale nejschopnější z nás jako Rittig, Janoušek atd. musí z Vás mít radost, to nepopírám.

2 5
možnosti
JL

Důstojné stáří si voliči ČSSD a KSČM v mládí prochlastali - tak je jim potřeba pomoci. Co je na tom k nepochopení?

6 2
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.