Bursík zase někam kandiduje? Asi mu už hráblo v biomase...

Někdo holt nerozpozná, že se z něj stala politická mrtvola a pořád se sápe po nějakém křesle. Když to nevyšlo s LESem, tak se politický vandrovník Bursík nakvartýroval do TOPky. Fakt mi ale není jasné, co si TOPáci od Bursíka slibují. Myslí si snad, že je u národa nějak třeskutě populární? Že se lidi hromadně poženou k volbám, aby mu dali hlasy?

Silně pochybuju, že veřejnost už zapomněla na tristní účinkování Zelených ve vládě. Kromě toho, že jsme si ujasnili, co to je biomasa, jejich angažmá mnoho pozitiv nepřineslo. Díky Bursíkovi se do popředí dostaly alespoň dočasně "osobnosti" jako jihočeská matka Kuchtová, pomýlenec Matěj Stropnický a silné duo Zubová-Jakubková, které nám při prezidentské volbě ukázalo své umění mizet.

Rozklad Zelených byl dokonán již legendárním Bursíkovým emailem, v němž Zubovou označil za "krávu". Jen ho jaksi neodeslal milované Kaťušce... Tedy ne že bych snad s jeho názorem nějak zcela zásadně polemizoval, ale jeho následné výmluvy trapnost celého momentu jen znásobily.

Preference zelených se od té doby už nikdy nevzchopily k pěti procentům a sotva se lze divit. "Zelenou politiku" od jisté doby fakticky reprezentují tři témata:

1) boj proti jádru

2) boj proti kůrovci na Šumavě

3) boj za solární dotace

Bursík zřejmě nepoznal, kdy dostal K.O., takže si založil stranu s poetickým názvem LES. Škoda, že ji nenazval BIOMASA. Sice by mu to taky nepomohlo, ale ukázal by aspoň smysl pro humor. V eurovolbám ale postihl LES slušný polom, neb skončil pod hranicí statistické chyby. Bursík to ale nevzdává a bez problémů si namaluje na dres úplně nové stranické barvy.

Možná by si TOPka měla uvědomit, že o takovéhle politické chameleony nikdo nestojí. Místo nových a nezašpiněných tváří nám bude zase podstrkovat staré a zprofanované. Děkuji nechci, Bursík mi jednou úplně stačil...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oldřich Mazal | pátek 18.7.2014 17:20 | karma článku: 32,51 | přečteno: 1238x