Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Boj proti CO2 a oteplování  samozřejmě smysl má!!!!!!-a není se třeba vracet do doby kamenné.

1/ je potřeba zásadně zkvalitnit izolace staveb-sníží se tak zásadně spotřeba energie,

2/ je potřeba snižovat spotřebu pohoných hmot automobilů a přecházet na ekologičtější paliva-bionafta, Ethanol, elektrické a solární pohony...

3/ Postupně zrušit tepelné elektrárny

4/ Zvýšit podíl obnovitelných zdrojů energií-dřevo, biomasa..../ rozhodně ne u nás solární energie!/

5/ Snížit spotřebu plastů A je i mnoho dalšíchmožností

0 0
možnosti
EP

Je zajímavé,že tento blog není možné přeposlat a ani vytisknout. Čím to prosím je?

0 0
možnosti
TT

Z "ekologie" se sprostý slovo nestává, ona už jím dávno je. Žel, ale plně oprávněně.

3 1
možnosti
MR

Je to tím že v EU není protiváha v podobě spolku posttotalistických zemí jež mají jinou historickou zkušenost a potřeby.

Bohužel podvědomě spadly do systému kde je opět někdo diriguje.Západní část Evropy má koloniální kořeny a podvědomou snahu řídit kolonie, sem patří i byrokracie.

Je potřeba vytvořit protiváhu Bruselu i Německu v podobě spolku zemí.

1 1
možnosti
LM

Ekopošuci všech zemí ....dál už to každý zná.

2 1
možnosti
PK

Podle popisu nejste šejk s ropou či uhlobaron, ale dost jako "vědec" vyléváte s vaničkou i dítě. Každý chválí a prosazuje svůj byznys ale jsou Němci skutečně tak hloupí bojem o vyšší podíl netradičních zdrojů, snížení podílu fosilnícj paliv atd.?

0 3
možnosti
ZJ

Jsou i nejsou. Jsou vyblbnutý se zelených magorů. Stejně tak i naší jižní sousedé. Ti zase v boji proti Temelínu nakupují přístroje, které dokážou odfiltrovat ten šeredný temelínský proud od toho krásného z uhelných elektráren.

Závěr? Němci, i ti rakouští jsou stádní.

7 0
možnosti

7. 4. 2014 17:06

Rekneme, ze kazda domacnost v EU sviti kazdy vecer 2 hodiny 100 W zarovkou. Rekneme, ze domacnosti je asi 200 milionu. To mame tedy asi 40GWh energie. POuzijeme-li misto toho uspornou zarovku, tak nemusime vyrobit 32 GWh. Mate predstavu, kolik tun PM10 a jinych svinstev se tim nevypusti do vzduchu? Hodne, opravdu hodne. A po tom volate, ne?

0 4
možnosti
ZJ

Opoměl jste dopočítat, tolik energie navíc stojí výroba té bludičky.

To stejné, jako úspora nafty přidáním biosložky. Na jeden litr bio se spotřebuje 1,1 litrů nebio.

9 0
možnosti

7. 4. 2014 17:00

No nevim, ale pokud jsem zvykly kazdy vecer svitit rekneme 5 hodin, tak po pouziti usporky spotrebovavajici pouhych 20% puvodni spotreby zrejme tezko zacnu kazdy vecer svitit 25 hodin. Tady asi ten postulat  toho (zapomnel jsem to jmeno) trosku pokulhava.;-D

0 1
možnosti
TT

No, bavíme se o ČR, kde se žárovky dají sehnat ještě dnes. Ale viz to vyspělé sousední Německo, kde se dodžování zákazů obcházet nedá a kde málo ovčanů je natolik zkušených v boji se státem, aby si bývali nakřečkovali dost žárovek alespoň do konce života. Tak tam, světe div se, se spolu s útulnými obyváky osvětlenými zářivkami jak tovární haly začaly ve velkým prodávat takový minikrby na zeď. Úžasná spása světa!

1 0
možnosti