Anonymní e-maily oznamující bomby na černohorských školách posílal nezletilý Čech

V posledních několika dnech Černou Horu zasáhly anonymní e-maily, oznamující skryté bomby na školách po celé zemi.

V pondělí ráno policie evakuovala všechny základní školy, jelikož obdrželi anonymní hrozbu o ukrytých výbušninách v blíže nespecifikovaných základních školách. Po důkladném prohledání všech škol se žádná bomba nenašla. Vyučování ale i tak zůstalo po dobu celého dne zrušeno. V úterý ráno se ale scénář znovu opakoval. Opět se musely všechny školy včetně středních evakuovat a Ministerstvo školství Černé Hory rozhodlo, že se školy do konce týdne uzavírají a přistupují na online výuku. Toto opatření mělo získat čas pro vyšetřovatele.

IP adresa je zavedla do ČR ještě ve stejný den druhého oznámení bomby. Vyšetřovatelé zkontaktovali své české kolegy a během následujícího dne se jim díky pomoci z české strany podařilo dopátrat viníka. A jsou rovnou dva. Nezletilý občan České republiky a občan blíže nespecifikovaného státu.

„Rádi bychom využili této příležitosti a poděkovali všem mezinárodním partnerům, kteří nám díky výměně informací a společné spolupráci dopomohli k rychlým výsledkům. V tomto konkrétním případě děkujeme Policii ČR a Velvyslanectví České republiky v Černé Hoře, že jednali rychle a efektivně.“ Uvedla Policie Černé Hory ve svém vyjádření. (přeloženo autorem)

Jaký trest pachatelům hrozí Policie neuvedla.

Autor: Zuzana Maudr | středa 14.12.2022 19:32 | karma článku: 0 | přečteno: 175x