Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

Všichni KuK vojáci ,kteří v letech 1914-1917 na východní frontě a 1914-1918 na jiných frontách pozvedli zbraň proti vojákům Centrálních mocností tj. Rakouska-Uherska,Německa,Bulharska a Turecka si museli sami před sebou morálně odůvodnit proč zradili Císaře Pána a svou zemi R-U.Čímž se prakticky stali vlastizrádci a porušili vojenskou přísahu ve ,které přísahali věrnornost bránit R-U císařství...V případě jejich zajetí se pak snimi jako s vlastizrádci jednalo a většinou byli obješeni...

Bohužel když se vrátili ČS legionáři z Ruska v r.1920 tak na obyčejné vojáky už ani trafiky nezbyli...Státni a veřejné funkce v nové republice už dávno obsadili "hospodští hrdinové"...

0 0
možnosti
JT

J51a92n 69T82i16c49h68y

29. 8. 2015 4:32

No tak si uvědomte, že všechna ta prolitá krev za dnešní "svobodu" brzo přijde naprosto nazmar, až Evropu podle plánů USA a EU zaplaví vlna uprchlíků vzniklá z konfliktů. které rozpoutala politika USA a jejich lokajů, především Francie, Velikobritánie a Itálie a zničí nejen evropskou ekonomiku, ale i evropské životní prostředí. Běžte se podívat do Calais, do Velikobritánie, do Německa, kde je 900 tisíc uprchlíků a další lodě EU intenzívně loví až u libyjských břehů.

Budeme z naší vlasti vytěsnění a když tomu nebudeme chtít porozumět, tak vyvražděni jako byli Indiáni v USA, bílí farmáři v Rhodézii (Zimbabwe) nebo Srbové v Kosovu.

Tak to je skutečná tvář USA a EU a osud, který nám připravují.

Lidé bděte!

0 1
možnosti
MR

no bolsevici vyvrazdili carskou rodinu, ale ja bych to nepricital na vrub legionarum, to je jako rict ze nekdo vyvrazdil rodinu, kolegy nebo stamgasty v hospode protoze mu manzelka vynadala.

Ale je dobre ze se legionari zabyvate.

2 0
možnosti
JK

Pěkný text. Jen bych s legionáři slovo »zrádci« vůbec nespojoval, ani kvůli efektu v titulku. Znám i nechuť části mladé generace k historii. Ale historie nabízí řadu příkladů, co mohou být návody i pro řešení otázek současnosti. A o legionářích si každý může zjistit: »Československé legie vznikají jako součást odboje v roce 1917 v Rusku, v prosinci 1917 ve Francii a v dubnu 1918 v Itálii. Bojují po boku Dohody s cílem „zasloužit“ Čechům a Slovákům vznik samostatného státu. Legie se vyznamenají v červenci 1917 u ukrajinské vesnice Zborov, kde poráží rakousko-uherskou armádu. Po tomto úspěchu počet legionářů a autorita celého odboje roste. V bitvě u Bachmače poráží Čs. legie Němce a donutí je uzavřít příměří. Dne 7. listopadu 1917 proběhne v Rusku – za tajné podpory Německa – další, „Říjnová“ revoluce, kdy se v chaotické situaci dostávají k moci bolševici. Jedním z prvních dekretů vlády bolševiků je Dekret o míru, kterým se obrací na všechny bojující strany s výzvou uzavřít demokratický mír bez anexí a placení válečných náhrad. Na výzvu reagují jen ústřední mocnosti, pro něž je nabídka výhodná a chápou ji jako kapitulaci Ruska. Bolševická vláda pak podepíše 3. března 1918 v Brestu Litevském německý mírový diktát. Pro čs. odboj má tento mír negativní následky, čs. vojsko v Rusku ztrácí svůj význam. Legie v Rusku nicméně začátkem léta 1918 obsazují téměř celou Transsibiřskou magistrálu a dobývají všechna velká města na Sibiři. Legionáři se totiž odmítají odzbrojit, jak se dohodlo Německo s bolševiky, za což si vyslouží uznání dohodových zemí, které začínají uznávat Československou národní radu a jejího předsedu T. G. Masaryka. Odtud je jen krůček k vzniku Československa. Cara Mikuláše II. a jeho rodinu se však Čs. legiím už zachránit nepodaří, necelý týden před příchodem legií do Jekaterinburgu, je carská rodina vyvražděna na přímý příkaz rudých.« Boj Čs. legií byl bojem za naši svobodu a samostatnost. Jaká tedy zrada. 

Díky za článek a souhlasím s Jarou Rank.

2 0
možnosti

Zvrat nastal už v roce 1968 (pro pamětníky), ale trval jen půl roku. To jsem se dozvídal věci,  jež byly značně odlišné od školního učiva.

2 0
možnosti
JR

J63a25r26a 30R76a95n96k

29. 8. 2015 2:23

Byl to to nadherne jaro:-)R^, najednou se objevily knihy, o kterych se nam nezdalo ( ne na dlouho), lide k sobe byli laskavejsi, jako bychom to nebyli my....

0 0
možnosti
JR

J82a70r37a 79R97a44n20k

29. 8. 2015 0:52

"zaplatpanbuh" za novou generaciR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Recese

Seznam rubrik