Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Skvělé.R^ Prosím jen o jedno - neříkejte jim důchodci. Tohle jsou senioři nebo penzisté... Důchodce je škaredé slovo a hodí se pro tu skupinu obyvatel, stepujících hodinu před otvíračkou s letákem u hypermarketu  a nadávajících a všechno.:-)

2 3
možnosti
KM

Nepovažuji slovo důchodce za škaredé. Proč? Vždycky tu byli důchodci a hold někteří chodí po horách a jiní po supermarketu.;-)

5 0
možnosti
JK

Slovo důchodce u mě evokuje zařazení "pobírač důchodu". Nelíbí se mi to a nechtěl bych, aby mě tak mladí za pár let říkali.:-) Radši budu ten senior - přijde mě to takové důstojnější. Ale máte pravdu, jsou to jen slova. Hezký večer a vzhůru do hor! Ovšem ti věčně nadávající kverulanti mě štvou, nejen senioři.:-)

2 1
možnosti

Jsem už důchodce pět let a vůbec mi nevadí že do mě mnohem mladší kamarádi vandrujou.Mě spíš vadí slovo senior.Co to je za slovo?U nás v čechách byli vždycky důchodci.Za komunistů sem cpali ruštinu,teď nám vnucujou anglický výrazy.

2 1
možnosti
JR

J83a75r94a 14R46a75n31k

27. 8. 2015 2:48

Senior pochazi z latiny a pouziva se ve vice jazycich, na priklad v nemcine, takze s temi anglickymi vyrazy jste si to popletl;-), ale : ucit se, ucit se, ucit se - i vduchodu, pane Satavo, nikdy neni pozde. Jinak hezky clanekR^

0 0
možnosti
JR

J71a21r33a 83R35a30n66k

27. 8. 2015 2:49

prispevky se opet neobjevuji, ale slovo senior pochazi z latiny, pane Satavo, v nemcine se pouziva presne tolik jako v anglictine;-)

0 0
možnosti
JK

Chci být jako německý senior!:-) Sdružovat se, bavit se a cestovat. Dělám pro to hodně, fyzicky i finančně. Děti mám už velké, hypotéku zaplacenou, tak co... Teď už jen se toho ve zdraví dožít.:-) U nás v Čechách byly nejprve penzisté... vy jste tzv. mladý senior, měl jste již po r.89 možnost se realizovat a trochu zajistit. Ale nic, jde opravdu jen o slovíčkaření a hlavně to nemá se skvělým článkem co dělat. Omlouvám se všem, že jsem tohle téma sem v nadsázce zanesl...

0 0
možnosti