Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Tak co bych zase já ocenil na ženách, je ženskost.

Nejde o krásu, i když té si všimnete na první pohled, ale krása je statická.

Ale jak žena reaguje během hovoru, jak zvedá sklenici s vínem, jak se směje, v tom je ženskost a tedy i krása v mém pojetí.

Pokud si žena sama otevře dveře, sama sundá kabát a sama objedná jídlo nejen sobě, ale i mně, tak ta asi partnerský nebo manželský vztah těžko naváže nebo udrží.

Může být a asi i je velmi úspěšná v zaměstnání, kde se potlačení ženskosti obvykle velmi vyplácí.

0 0
možnosti
Foto

Ano ano...gentlemanství je...o "pouštění a dveřích" :) Zkrátka... správný gentleman umí "opouštět" ženy tak, že na něj vzpomínají vždy v dobrém a nemají potřebu ho při případném znovuseobjevení ...trhnout mezi dveřmi ;)

0 0
možnosti
KM

Já vím, že mezi džentlmenem a slušně vychovaným mužem je rozdíl. Že džentlmenství není jen o tom pouštění a o dveřích. Může být chápáno i jako životní styl. Ale záměrně jsem o "pravých" džentlmenech nepsala, protože ač jsem optimista, myslím, že je jich zoufale málo.

1 0
možnosti

Já vidím zásadní problém v definici džentlmena. Pouštět ženu, otvírat dveře a tak, to je slušnost. To by měl dělat každý chlap. Ale nosit hadry, který ženský odsouhlasí, cákat na sebe nějaký smrady, nebo se nedejbože holit. To raději nebudu gentlemoun.

Ale máte pravdu. Naběhnete si.

0 0
možnosti
AK

Tak si to shrňme:

- pracovně i finančně úspěšný - nejlépe vysokoškolák

- absolvent kurzu vaření

- six pack na břiše

- chování Oldřicha Nového

- tisíc dalších důležitých detailů (do obleku nosí růžovou košili, protože se k jeho typu přesně hodí a nikdy by si do obleku nevzal košili bílou... atd. atd.) Oč méně požadavků mají muži....

0 0
možnosti
AK

Džentlmeny bych rád potkával i já a taky mě trochu překvapuje, když vidím muže, kteří po otevření dveří tramvaje odstrčí a někdy skoro porazí před dveřmi stojící ženu, jen aby byli v tramvaji dřív.

Máte ale pravdu, že je to trochu out.

Zapomínáte asi, že žijeme v kapitalismu, tedy ve společnosti, kde je podporována konkurence a "člověk člověku vlkem".

Vyhraje (a získá zaměstnání, finanční výhodu nebo něco jiného) ten, kdo druhého odstrčí a výhodu získá sám, nebo ten, kdo řekne "Až po vás, račte."?

0 0
možnosti
Foto

Ano, v kapitalismu platí, že člověk je člověku vlkem, kdežto v socialismu tomu bylo právě naopak.

Tam se přednost ve dveřích získávala pomocí rudé knížky, případně rovnou odsunem občana s poukazem na jeho protisocialistické myšlení.

Tito lidé už dnes tuto moc nemají, používají tedy lokty.

A k vlkům: kdo četl o jejich způsobu života ve smečce, musí si říct ZLATÍ VLCI.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 750x
Jsem především matka tří dětí, manželka a optimistka, která se ráda dívá kolem sebe, sleduje, co se v okolí děje a ve volných chvílích vše zajímavé zaznamenává do deníku.