Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Marek Trizuljak

28. 12. 2010 22:48
Článek je pěkný

R^

Ale upozorňování na pravopisné chyby je u nás zřejmě národním sportem číslo jedna... Někdy je to myšleno dobře, jindy jako snadná záminka, jak napadnout článek a odvést pozornost od jeho tématu.

Přesto mám raději, když se autorům blogu daří, jak co stylistiky, tak i pravopisu.

Učivo-neučivo prvního a druhého stupně, problém je v tom, že se u nás stále méně čtou knihy. Kdo od dětství čte trochu slušnou produkci, mimovolně se tím naučí nesmírně mnoho. A když ještě mají děti ve škole štěstí na dobré učitele...

0 0
možnosti
MV

marka40

29. 12. 2010 5:42
Re: Článek je pěkný

Nezlobte se na mne, ale pokud se kdokoli rozhodne veřejně publikovat, měl by alespoň základní pravopis ovládat. Což shoda přísudku s podmětem je. Národním sportem u nás je i to, že pokud si někdo dovolí upozornit na HRUBOU chybu, tak je okamžitě zesměšněn coby napadatel a hnidopich.

0 0
možnosti
MV

marka40

28. 12. 2010 14:58
Myšlenka

krásná. Ale autore - co ty pravopisné chyby. Vždyt to je učivo prvního stupně ZŠ.

0 0
možnosti
JA

Sára 216

24. 12. 2010 8:26
Krásně napsáno!

Já mám podobný názor. Předvánočního shonu se neučastním, nedělám nějaké vyčerpávající generální uklidy, vždyt uklízím celý rok, tak to není třeba. Nenakupuju jak zběsilá na týden jídlo, jen proto, že markety mají jediny den zavřeno. Nepeču patnáct druhů cukroví, ale třaba jen čtyři, zato s láskou a pohodou. Nekazím si Vánoce kvůli dárkům. Nezavaluji své blízké množstvím darů, jen abych to mohla "nenápadně"zmínit v práci či jinde, a abych dodala jak jsem k politování, že si těch nevýžádaných darů vůbec neváží.., ale každému dávám dárky dva, jeden pro užitek a druhý pro radost.. Taky ale potom  nepadám v zářící domácnosti uprostřed metráků jídla, které se za tři čtyři dny vyhodí, zadlužená vyčerpanymi uvěrovými kartami, vyčerpaná pod stromečkem s kletbou na rtech, at je již po Vánocích..;-)

0 0
možnosti
MV

marka40

28. 12. 2010 14:57
Re: Krásně napsáno!

R^ dělám to také tak.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

24. 12. 2010 6:54
Koukám

že na teologické fakultě moc češtině nedávají, že? Viz "nezkazili předvánoční náladu téměř půl roku oposlouchané koledy".

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1061x
Otec dvou synů, obyčejný člověk, evangelický farář