Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gamehoror

27. 12. 2010 18:45
K potopě světa

se asi nemí význam vůbec vyjadřovat protože tomu snad nemůže v takovém podání věřit naprosto nikdo střízlivě uvažující :-)

Ani v případě že by Bůh rám přiváděl zvěř k arše neboť při vzdálenostech, oceánech mezi pevninami, řekami a skalnatými pohořími by tato zvěř putovala k arše stovky let a mnohé by ani nemohli dorazit :-)

Co zde stojí však zase za povšimnutí je že sotva povodeň opadla Noe ihned rozdělává oheň a zvěř pálí jako oběti Bohu a tato vůně škvařícího se masa nad ohněm se Bohu líbila :-)

I ucítil hospodin libou vůni a řekl si v srdci: Už nikdy nebudu zlořečit zemi kvůli člověku, přes to, že každý výtvor lidského srdce je od mládí zlý, už nikdy nevyhubím všechno živé.

0 0
možnosti
G

Gamehoror

27. 12. 2010 19:01
Re: K potopě světa

Proč mám pořád pocit že ten zlý neni člověk ale ten jejich Biblický hospodin ? :-)

Na člověku chce aby nebyl chytrý a neužíval ovoce poznání, Vyžene ho z ráje a uvrhne kletby o rození v bolestech, zkracuje jim lidský život, utopí zeměkouli protože je člověk zlý a tohle pronáší masový vrah a krutovládce co je nejspíš dokonalý, všeznalý, dobrosrdečný, láskyplný, a vše co stvoří si hned chválí jak dobře to udělal :-)

 Kolik člověk v dnešní době potřebuje IQ aby bibli chápal takovou jak je napsaná že je to nesmysl a nebral to jako skutečnou cestu k Bohu hospodinovi ?

Jak je možný že v dnešní civilisaci je tolik lidí co to berou vážně a ještě to různě překrouceně vykládají druhým aby je oblbovali  :-) Takový lidi mne děsej :-) Nepřevapuje mne svaté války, upalování čarodejnic, vymítání démonů mučícími nástroji a hrozby pekelnými ohni po smrti :-)

Jestli to někdo praktikuje s vyšším IQ tak jen proto aby na tom bohatnul, nebo si zajistil moc nad těmi ubohými co uvěří :-) Prostě podvodníci .

0 0
možnosti
G

Gamehoror

27. 12. 2010 18:19
Je vidět že Radeček nebere Bibli poctivě :-)

Kdyby ano, dozvěděli by jsme se že nadále po kainově úprku byl lidský život osum set let a ve větvi Kanově se začíná uctívat hospodin jako jejich Bůh tedy tady vznikají prvopočátky křesťanské Bible kde si všechny události předávají ůstně z pokolení na pokolení jako příběhy o vzniku světa někde u ohníčků při pečení skopového. :-)

Další hezká poznámka je že Boží synové brali si dcery lidské aby s nimi obcovali což by ukazovao že Bohů bylo povícero a jejich synové si tu na zemi mimo ráj plodili potomky což se nejspíš tomu jejich hospodinovi nepozdávali a stanovil lidskývěk z osmi set na 120 let. Což je trošku paradox neboť to naznačuje že strom života v ráji je nesmysl neboť lidská délka života se dá nastavovat jak si Bůh zrovna zamane.

Nebude se nesnaditi duch můj s člověkem na věky, proto že také tělo jest, a bude dnů jeho sto a dvadceti let. Obrové pak byli na zemi v těch dnech; ano i potom, když vcházeli synové Boží k dcerám lidským, ony rodily jim. :-)

Nejsou to důležité informace ?

0 0
možnosti
R

realateista

27. 12. 2010 17:03
Náboženství je politika, v islámu přímo splývají

Náboženství je veliká demagogie.

Autor píše: "Křesťanství, jeho příznivce, církve vidí pohledem středověké církve, aniž by chtěli se cokoliv nového dozvědět."

Je to spíše tak, že dnešní církev nemá co nabídnout, nevyjadřuje se ke zjevným rozporům, jen opakuje svá dogmata.

Platí výrok M. Zemana:  V komunismus jsem přestal věřit, když jsem si přečetl Kapitál, v Boha jsem přestal věřit, když jsem si přečetl Bibli".

0 0
možnosti
O

Obludni_K

27. 12. 2010 13:38
Je úsměvné když

se kolem potopy zmiňují jen samé "prokřesťansky příznivé" věci, a ty nepříznivě vypadající se opomíjejí, a že jich tam je... :-))

0 0
možnosti
FV

fouly

27. 12. 2010 11:47
Jako

pohádky před spaním-bezva!

0 0
možnosti
F

Faustino

27. 12. 2010 10:07
Zajímalo by mě,

kdo si dal práci s pátráním  po 15 000 druzích motýlů nebo 8 800 druzích mravenců a vzal je na palubu Noemovy archy. O ostatním hmyzu nemluvě. My jsme se ještě učili, že hmyzu je 1,5 milónu druhů, dnes se uvádí značně větší počet.

Vešel se do Noemovy archy z každého druhu ptactva jeden pár  (Gn 6:19-20), nebo sedm párů (Gn 7:3)?

0 0
možnosti
LV

lubanek

27. 12. 2010 10:26
Re: Zajímalo by mě,

Víme, že kromě třech pater měla archa komůrky a světlík. Noe ji stavěl 120 let. Vodní živočichové do archy nevstupovali, vybraní přežili v bouřících vodách. Nejen že je Bible nejmenuje, ale to by musel Noe navíc stavět akvária. Po propočtech v nejnepříznivějším scénáři do archy vstoupilo 18 600 kusů savců, 24 400 kusů ptáků, 12 000 kusů plazů a 2 000 000 kusů hmyzu. Dále pamatujme, že předpotopní klima bylo rovnoměrné po celé zemi, takže stejná zvířata žila na pólech jako na rovníku. Takže žádné putování severských zvířat nemuselo probíhat. Jistě se mnozí zeptají, jak to bylo s ohromnými dinosaury. Ti se rodí z vajec, a jako mladí jsou docela malincí, nemuseli být ani větší než koza. A další zvířata?

0 0
možnosti
O

Obludni_K

27. 12. 2010 8:59
Je jistě krásné

když může někdo žít uzavřený ve svém snu, a já to autorovi ze srdce přeji :-)

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

27. 12. 2010 5:57
Miluji procházky biblí

A hlavně ráda hledám souvislosti - to pak člověk dojde k tomu, že schémata jsou dána. Moc se mi to líbí. KARMA. R^

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

27. 12. 2010 5:55
Už jsem to pochopil, pane

Vy jste génius. vy víte, které pohledy jsou správné a které nesprávné. Nehrajete si náhodou na boha?

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1061x
Otec dvou synů, obyčejný člověk, evangelický farář