Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Aaron71

14. 12. 2010 20:18
Mě se to líbí

Konečně něco jiného na blogu. Když tu mohou psát fanatičtí náboženští či političtí šílenci, proč by tu nemohl psát farář tak nějak po svém? Ono si to své čtenáře najde. Ještě jednou držím palce, brácho!;-)

0 0
možnosti
G

Gamehoror

14. 12. 2010 12:22
jaké pomůcky k studiu Bible

Tak asi předně brýle nebo lupu a dvě fixky nejlépe červenou a modrou.

Modrou fixu užijeme na verše které vypadají věrohodně a červenou fixu ve chvíli kdy máme pocit že jde o nesmysl nebo že je psaný text v rozporu s některým veršem který jsme již četli. Můžeme pod textem podtrhávat odkud kam nás text zaujal a nebo zakroužkovat selou pasáž.

Důležité je i zkoušet si představit jak to asi celé probíhalo jako promítat si film.

Když tedy čteme že někdo uttíká a schová se někde v jeskyni a pronásledovatelé jej do jeskyně následují, položit si otázku proč prchající má potřebu někomu uříznout kus kabátu aby tím hadříkem dokazoval svou nevinu s tím že mohl zabít ale místo toho si odřízl jen kus kabátce. Myslím že čestný člověk by se prostě postavil tváří tvář nebezpečí a hájil by se slovně a nemusí se hned chovat jak loupežník a ničit oděvy nepřátel.

Pasáž zakroužkujeme červeně :-)

0 0
možnosti
G

Gamehoror

14. 12. 2010 10:47
cosi vzít sebou

Myslim že běžnému člověku stačí si přečíst Bibli jednou a ještě ani ne celou protože kdo opravdu při čtení přemýšlí tak záhy zjistí že celá Bible je nesmysl. Předpokládám že vezmeli si ji zmíněný zálesák do přírody tak druhý den již škube stránky Bible aby si s ní rozdělal ohníček a je ještě jedno použití papíru v přírodě ale to asi nemá cenu něak rozmazávat.

Pravda je, že jsem Bibli pročetl celou ale jen proto že mám v rodině příbuzné co pořád měli pocit že nám Bibli musí vnucovat a Já Bibli pročetl abych měl protiargumenty a když prostě spustí ty svoje biblický pořekadla tak jim to hned na argumentech z bible tušim ůspěšně rozvracim.

Zálesákům však radím, než Bibli tak raději opravdu ten záchodový papír, je přeci jen praktičtější a higiena je s ním snazší. :-)

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

14. 12. 2010 10:51
Re: cosi vzít sebou

běžnému člověku jistě ;-D

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

14. 12. 2010 7:08
Myslel jsem, si, že se o bibli dovím něco nového.

Zatím jsem se dověděl jen to, že vám dělá problémy český pravopis i gramatika.

0 0
možnosti
JH

kulus

14. 12. 2010 7:44
Re: Myslel jsem, si, že se o bibli dovím něco nového.

a jestli taky jako ostatni neznezneuziva deti.

0 0
možnosti
JH

kulus

14. 12. 2010 5:02
proc s tim otravujete?

.. mam teto knize odpor, protoze jsem na vlastni kuzi zazil (20 let pobytu v USA) kam to muze dospet.

0 0
možnosti