Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

Faustino

3. 1. 2011 10:19
Gn 15,18:

V ten den uzavřel Hospodin s Abramem smlouvu: „Tvému potomstvu dávám tuto zemi od řeky Egyptské až k řece veliké, řece Eufratu, zemi Kénijců, Kenazejců a Kadmónců, Chetejců, Perizejců a Refájců, Emorejců, Kenaanců, Girgašejců a Jebúsejců.“

Dt 1,7 "Obraťte se a táhněte dál, vstupte na pohoří Emorejců a ke všem jejich sousedům na pustině, v pohoří i v Přímořské nížině, v Negebu a na mořském pobřeží, jděte do kenaanské země a na Libanón až k veliké řece, řece Eufratu.

Hleď, předal jsem vám zemi. Jděte obsadit zemi, o níž Hospodin přísahal vašim otcům Abrahamovi, Izákovi a Jákobovi, že ji dá jim a jejich potomstvu.“ 

Abrahamovi potomci někdy vlastnili toto celé území? Pokud byli původní obyvatelé vybiti, je to morálně správné?

0 0
možnosti
F

Faustino

3. 1. 2011 10:21
Re: Gn 15,18:

Že Hospodin svůj slib nesplnil dosvědčuje Sk 7,4 "A tak vyšel Abraham z Chaldejské země a usadil se v Cháranu. Když jeho otec zemřel, vyzval jej Bůh, aby se odtud přestěhoval do této země, v které nyní žijete. Ale nedal mu z ní do vlastnictví ani píď, slíbil však, že ji dá natrvalo jemu i jeho potomkům, ačkoliv tehdy ještě Abraham neměl syna."

Podobně:

Žd 11,13 "Ve víře zemřeli ti všichni, i když se splnění slibů nedožili, nýbrž jen zdálky je zahlédli a pozdravili, vyznávajíce, že jsou na zemi jen cizinci a přistěhovalci. "

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

3. 1. 2011 8:51
Krásné psaní

R^VVR^karma

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1061x
Otec dvou synů, obyčejný člověk, evangelický farář