Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Samozřejmě, že při pohledu na český národ, musel si Peroutka myslet, že i Hitler je gentleman.

Jak to řekl Heydrich? Češi jsou smějící se bestie.

Pane LM, proč ale opakujete, co už bylo jak si můžete přečíst, mnohokrát už vyřčeno.

0 0
možnosti
Foto

Pro vraždy Němců není žádná omluva, když jenom vezuPostoloprty, kde 1. ČS divizí podvelením generála Spaniela bylo zavražděno 2 000 nevinných Němců ze Žatcea okolí. Brno 1 691 zavražděných Němců. Tak by se dalo pokračovat. Podle zkoumání našich historiků bylo z území tehdejšíČeskoslovenské republiky odsunuto tři milióny čs. Němců většinou kvalifikovaných lidí. Podle našich historiků odhadovaný maximálnípočet obětí z řad čs. Němců zemřelých následkem odsunu ještě na území ČSR je30–40 tisíc. Máte pocit, že naši historici lžou ? . Jenže se zapomíná na to, žespolečně se sudetskými Němci byli odsunuti i němečtí Židé, kteří přižili hrůzy koncentráku a to dílem i proto, žepožadovali navrácení majetku. Západem jsme byli kritizování za budováníkoncentračních táborů, ve kterých byli umístěni čs. Němci a to za nelidskýchpodmínek, kde umírali na podvýživu a nemoci.

1 0
možnosti

Jediná možná reakce na Vás - pokud takto smýšlíte o vlastním národu, pak prosím můžete odejít a hledat národ, s kterým by jste se ztotožnil. A jedna rada na závěr - zkuste si o historických událostech a konsekvencích k tomu vedoucích něco přečíst.

Jen pro Vaši informaci - po obsazení pohraničí v roce 1938 bylo odejito 300 000 českých občanů (to je skutečně pár) a vraceli se v rámci pracovní služby v době protektorátu v rámci pracovního nasazení řízeného německou okupační správou. Dáno to bylo tím, že v obsazeném pohraničí byla soustředěna cca třetina celého průmyslového potenciálu předválečného Československa.

1 2
možnosti
Foto

Jen pro Vaší informaci - z Mostecka odešlo cca. 20 rodin do 2 let se přistěhovalo (nepočítám ty, kteří byli pracovně nasazeni nedobrovolně) odhadem 3000 osob. Na Teplicku, Chomutovsku a Ústecku jsou ta čísla podobná.

A pokud odmítám vyhánění, proč bych měl odcházet? Národ přeci není zlý, má mezi sebou pouze zlé lidi a o tom je můj text. Ale pokud si chcete najít to, co jste popsal, tak s tím asi nic neudělám. Zřejmě jsou Vaše emoce silnější a nebo je v tom jiná motivace? Msta?

Hezký večer.

3 1
možnosti

Češi jsou hrozný národ, před kterým bledne počínání Hunů, Mongolů, Avarů i mírumilovných germánských kmenů. Ještě že jsou mezi námi zářné výjimky nadané vysokou inteligencí, emaptií a dalšími téměř nadpozemskými cnostmi, jako je například autor.

9 0
možnosti
Foto

Ne Češi jsou stejní jako ostatní. Záleží na tom jaký vůdce je přesvědčí páchat ty ohavnosti a pak je vesele určitá část, páchá.

1 0
možnosti

pokud se jako Cech stydite, co by pak museli jine narody citit? Nemohli by vystrknout nos samou hanbou

1 1
možnosti
Foto

Je to opravdu hloupost stydět se za něco co nemohu ovlivnit, nebo za chování jiných lidí.

1 0
možnosti

Zasloužená karma za odvahu. :-)R^

3 3
možnosti

Autor se již poněkud opakuje. :-/

1 1
možnosti

Toto je již váš třetí provokativní článek na toto téma. nechápu, o co vám jde. Ústy prezidenta Havla jsme se Němcům za excesy během odsunu omluvili, protože ty si skutečně za rámeček nedáme. Ale pokud jde o samotný odsun, nemohlo nás potkat nic lepšího. Nedokážu si představit bezproblémovou existenci státu, ve kterém by žila tak početná (a nenáviděná) národnostní menšina . Myslím si, že ani sjednocení Německa by neproběhlo tak v pohodě, jako kdyby se měl řešit i osud pár miliónů Němců na našem území.

2 2
možnosti

Nedokazete si predstavit? Ja jo, bezproblemove Cesi a Nemci spolu zili v jedne zemi nejmene uz od doby Premysla Otakara tedy 800 let. Jeste lepe si pocinali Moravane, ti se svymi nemecky mluvicimi spoluobcany uzavreli v roce 1905 smlouvu nazvanou "Moravske Vyrovnani". Ta fungovala tak, ze ctyri dalsi zeme monarchie se rozhodly nasledovat. Bohuzel do roku 1914 to stihla jen Bukovina. Nemohu s Vami souhlasit, neverim ani v kolektivni vinu, ani kol. zodpovednost. To je neni nic nez stredoveka kruta zvrhlost. Zrejme mate radeji novousedliky jako ti v Chanove.

2 1
možnosti
Foto

nemyslím že jsme nejhorší nebo nejlepší národ v Evropě, ačkoliv ta oscilace mezi přehnanou sebeadorací a autokritikou hraničící se sebemrskačstvím to není nejhezčí rys jinak co se zabírání území a majetku týče, proti USA či západními velmocemi jsme naprostí břídilové

2 0
možnosti

Ono to je tak, že Češi nejsou horší a ani lepší než jiné evropské národy. Jen mám pocit, že v našem národě je nadprůměrné množství zakomplexovaných jedinců jako autor, kteří se snaží být ještě lepší než je vše co je na světě a tak hází špínu na vlastní zem a národ i za použití účelových lží a historických nepravd jako autor. :)

7 0
možnosti

Další pověst o vyhánění Čechů vypráví o lidech jako je Komenský. Ten skutečně neměl povolení provozovat svou živnost, kterou bylo kazatelství a tak se spolu se svými souvěrci vydal do Lešna v dnešním Polsku, kde byla jejich sekta tolerována. Ti, kteří si nepřáli Komenského souvěrce, byli jeho čeští a moravští spoluobčané, tedy také Češi. Komenský později v zahraničí pobýval dobrovolně, protože měl poměrně zajímavé zakázky a tak v podstatě v zahraničí pobýval kvůli své práci.

Zdroj:http://matuska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=501683

K tomuto.....Komenský byl biskupem Jednoty bratrské. Té jednoty, které byl předtím členem o poslední Rožmberk Petr Vok. Jednota Bratrská, byla tolerována v rámci Rudolfova majestátu z roku 1609 a zakázána po bitvě na Bílé Hoře. Komenský neodešel protože neměl povolení provozovat svoji živnost (sic), ale protože se nechtěl vzdát svého vyznání křesťanské víry. Měl jako jiní na vybranou. Konvertovat ke katolictví anebo odejít do exilu. Vybral si odchod. Jeho odchod nebyl dobrovolný, byl daný situací a náboženskou situací, která nastala po zrušení Rudolfova majestátu a přijetí zásady Cuius regio, eius religio, ustanovené v Augšpuru roku 1555, kterým byla dána možnost poddaným emigrovat z náboženských důvodů.

.......Myslím, že byste neměl dělat exkurzy do historie, když o dějinách nic nevíte.

8 0
možnosti
Foto

Komenský byl biskupem zvolen až v Lešně. A máte nějaké výhrady proti tvrzení, že ho vyhnali jiní Češi?

0 0
možnosti

... chytřejší národy se většinou postaraly, aby se neměl kdo vracet a vznášet nějaké nároky... to jen my jsem takoví troubové, že je necháme naživu a pak ještě na sebe plivem, jací jsme oškliví a nehumánní.

To houbaření vám věřím, když tak pročítám vaše články, vybaví se mi houby... tedy spíš ty s papírovým kloboučkem...

0 0
možnosti
  • Počet článků 885
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Svět je nejlepší místo k životu. A já rád žiji.