Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten člověk je snad Marťan. To už jsem se setkal s různými exoty, ale toto mi vyrazilo dech. Pokud to tedy není myšleno jako žert, a nebo jestli to není provokace.

0 0
možnosti
Foto

Není to ani žert, ani provokace, to je bohužel realita jeho myšlení...

0 0
možnosti
Foto

Tvůj veliký omyl shrnu do jednoho, a sice, že vycházíš z naprosto mylné premisy, že ti "putovatelé" chtějí "jen" žít jinde a jinak. Oni chtějí žít jinde, ale rozhodně ne jinak...

1 0
možnosti
Foto

Jo, říká se to. Ale říká se i opak. Zkušenost dosavadní je spíš pozitivní. Jsou ochotní žít jinak. Ti co jinak nežijí, už tu dávno jsou a jsou v druhé či třetí generaci Evropané. Ti bruselští například byli členy EU dříve než my.

0 0
možnosti

Ironie? Nebo parodie na typicky sluníčkovou argumentaci?

2 0
možnosti

D22a36v30i58d 74V58l53k

7. 3. 2016 14:37

Zajímalo by mne proč vždy píšete, že to je jen úvaha. Já myslím, že blogem by jste měl vyjadřovat svůj pevný názor za kterým si stojíte a ne to zlehčovat napsáním, že je to jen úvaha. Jinak nesouhlasím s vámi ,že migrace není náboženským a bezpečnostním rizikem. Tím by nebyla kdyby se jednalo o jednotlivé imigranty a ne o miliony lidí.

2 0
možnosti
Foto

To, že je to jen úvaha, píšu proto, že je to v souladu s kodexem blogera idnes.cz

0 0
možnosti

Vaše "pochybná teorie" má jednu vadu na kráse. Na internetu máte popsáno, kdo a jak se přepravuje do Evropy. Ti migranti z žádného uprchlického tábora nepocházejí - to zaprvé. Aby se dostali na pobřeží středozemního moře, stojí je to cca 6000 dolarů pro dospělého a polovinu pro dítě. Cesta přes moře přijde na dalších 1800 dolarů (dítě půlku). Takže tihle velcí "ubožáci" platí cca čtvrt miliónu korun jen za přepravu do Evropy. Pro nikoho z nich není kupodivu problém si koupit v Řecku lístek na trajekt za 50-100 euro.

Já tedy nevím, jsou to sumy pro mnoho občanů střední a východní Evropy astronomické. To by se dalo pochopit u jedinců, jen těch jedinců nesmí být jeden a půl miliónu. A kupodivu (dle výpovědí českých policistů) nikdo z nich nemá doklady. Zkuste se Vy jako občan Schengenu pohybovat po (třeba) Německu bez dokladů a budete překvapen jak rychle skončíte ve vězení. Zkuste se bez dokladů dostat do USA (kteří zde mnozí považují za tu nejvyspělejší demokracii) nebo Kanady A budete překvapen, co s vámi imigrační policista nebo úředník provede.

Ano ať si zažádají o víza a pokud ho dostanou, pak mohou přicestovat do Evropy. Ale po celém vyspělém světě pokud překročíte nelegálně hranice státu, jedná se o trestný čin a budete tvrdě pykat.

A jednu zajímavost na závěr - zkuste si jako občan Ukrajiny (a na Ukrajině je také válečný konflikt) přijít do Evropy coby "válečný uprchlík" - ilegálně jste na ostře hlídané východní hranici bez šance a legálně budete čekat na vízum asi tak 6-9 měsíců (pokud ho vůbec získáte).

7 0
možnosti

Kazdy ma pravo zit kde chce? To si snad delate srandu. Tak ja se treba rozhodnu, ze budu bydlet u sveho souseda, protoze ma vetsi televizi, plnou lednicku a pohodlnejsi postel a podle vas na to mam plne pravo, at se mu to libi nebo ne. Hloupost, ze? Stejne jako totez tvrzeni na statni urovni. Tak jako mne se libi sousedova velka telka o kterou jsem se nijak nezaslouzil, tak se chudemu ekonomickemu migrantovi libi v Evrope infrastruktura, socialni podpora, zdravotnictvi atd o ktere se nijak nezaslouzil on a ktere tu nevznikly sami od sebe, ktere vznikly z prace a penez mistnich, zadny privandrovalec na to vse zadny narok nema a jeho prijeti je ciste dobra vule mistnich. To ze ona masa imigrantu nepredstavuje bezpecnosti riziko ci nabozensky problem je prokazana lez...

Pokud je clanek myslen vazne, pak je snuskou naivity a nesmyslu, pokud je myslen jako ironie, tak dosti nepovedena, protoze jen papouskuje nazory zapalenych multikulti blaznu beze snahy od nadsazku ci humor...

8 3
možnosti
Foto

,,Stěhování národů není žádný problém"

,,Stěhování národů je přirozeným vývojem a nikoho neohrožuje."8-o

Jedno ze ,,stěhování národů" započalo 1.září 1939. A to mu předcházelo jen ,,takové malé přemalování hranic", atp.:-(A skutečně TAKÉ ,,nikoho" neohrožovalo. Skoro. Prostě, ,,přirozený vývoj":-/ Ovšem to již dnes není žádoucí RADĚJI, pokud vůbec, připomínat;-(

5 1
možnosti
Foto

Pane autore, Vy i s tímto mnou zmíněním,,stěhováním" souhlasíte, či snad dokonce chcete tento fakt popírat?RvAsi ano, když jste mně dal za můj příspěvek mínus, že. Či že by jen ze setrvačnosti podle jména?

0 0
možnosti

Stěhování národů znamená zánik původního obyvatelstva.

6 0
možnosti

Zatím to tak vždy bylo.

4 0
možnosti

Pane autore,tohle byl Váš největší výkon! Teď už jen nějaké muslimské společnosti u nás poslat příspěvek na novou mešitu...RvV[>-]

6 1
možnosti

Ale každý má právo vybrat si své místo k životu - citát z Vašeho blogu.

Zapomněl jste ale dodat, že každý musí respektovat zákony platné v dané zemi a to začíná už překročením hranic. Hranice nejsou pouze čáry na mapě.

8 2
možnosti

o azyl v jiné zemi můžete požádat většinou až tehdy, překročíte-li hranice této země.

1 0
možnosti
  • Počet článků 885
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Svět je nejlepší místo k životu. A já rád žiji.