Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jaká teorie zla vraždila při atentátech v Bruselu?

Co se kolem nás děje (hromadný atentát na nevinné), podle p.blogera Matušky nijak nesouvisí s náboženstvím a příchozími uprchlíky, pouze se zlými mocnými lidmi z tzv.Islámského státu. Naše báječná solidární a sekulární Evropa porazí toto zlo, dokonce i teorii zla! Jak to udělá? Všechny ty zlé odsune do propadliště dějin, hlavně ale ty, kteří upozorňují na současná nebezpečí (od Bartoše po prezidenta Zemana)!

My si zatím jen zapálíme a uvaříme trochu kávy, ať žije Brusel a jeho L.Matuška!

Jenže bezpečnost "starousedlíků" je dobro, pokud ovšem to není nějaká zvrhlá společnost, která pojídá svoje děti. Takže zlo pro nás představují zrádci, kteří otevřou útočníkovi dveře - lháři proti Bártovi, Konvičkovi a Klausům. Pokud ta společnost už za nic nestojí, ať ji milá invaze převálcuje. Hlavně žádné zlo, boj jen proti obráncům našich hradeb. Našimi novými hradbami jsou odstraněné hradby a hranice, všichni lidé jsou dobří a hodní jako Kristus, jehož krvavý boj proti zlu si zítra poprve připomínáme i jako státní svátek? Bezvěrec p.Matuška už žije v ráji?

2 0
možnosti
PP

P92a36v17e43l 79P65o52n46e19c

23. 3. 2016 20:30

> To co se děje kolem nás, nijak nesouvisí s náboženstvím

Pane Matuško, vy jste asi nečetl Korán ani životopis proroka Mohameda, mám pravdu? Doporučuji začít třeba touto útlou knihou: https://goo.gl/OrTrO1

0 0
možnosti
Foto

Nemám na tyhle knihy čas, nikdy mě nezajímaly. Čtu si momentálně knihy Sofi Oksanen. V němčině. To mě baví. A poslouchám u toho jazz. Doporučuji i Vám, uklidňuje to.

1 1
možnosti
Foto

Děkuji za doporučení. Kdysi býval ten autor zajímavý, ale už dlouho není. Není vtipný a je svou naivitou posedlý a posedlostí naivní.

0 0
možnosti
JA

Islám je především ten problém, protože je neslučitelný s demokracií. Buďto uctíváš boha a jsi kámoš nebo jsi bezvěrec a máš dvě možnosti - konvertovat nebo smrt.

5 0
možnosti
Foto

Tak ovšem hledejme tedy chybu v sobě samých, v podpoře tzv. arabského jara. Tehdy jsem se vyděsil, když bylo sděleno, že se v tom angažuje Muslimské jaro.

0 0
možnosti
LT

Hmm, co k Vašemu příspěvku říci?

Doporučil bych Vám si před psaním dalšího podobného blogu nejdříve pár věcí nastudovat.

Začněme tím, že si přečtete něco o fašismu, abyste toto slovo nebral nadarmo, když ve skutečnosti máte na mysli něco jiného.

Dalším doporučeným čtením pro Vás by měla být odborná literatura týkající se islámu a jeho historie a dále historie soužití islámu a křesťanství.

Myslím si, že až to všechno přečtete, tak tento svůj příspěvek buď přepíšete nebo rovnou smažete.

8 1
možnosti
LT

Jinak naše evropská civilizace je také postavena na důvěře, jenže se rozlišuje (omlouvám se za angličtinu) "blind trust" a "smart trust". Ti, co slepě věří, většinou vymírají. Přežívají jen ti, kteří se dokážou poučit a novým podmínkám přizpůsobit své jednání. To je součástí evoluce.

3 0
možnosti
RS

Islam je teorie zla, jako byl teorii zla Hitleruv nacionalni socialismus. Jestlize porovnavame "Islamsky Stat" a Hitlerovo Nemecko najdeme frapantni podobnosti. Takze pane autore drzte se Lenina. Ten rekl ucit se, ucit se, ucit se. Ja bych k tomu pridal, nerozsirovat bludy.

4 1
možnosti
Foto

Učit se, učit se, učit se řekl Komenský. Uljanov ho pouze citoval, pochopitelně bez odkazu na zdroj.

0 0
možnosti
JS

Souhlasím s autorem, vinna je jen jedna náboženská úchylka - Islám. Je to opravdu originální termín ;-)

1 0
možnosti
DV

D55a81n 47V10l62k

23. 3. 2016 14:14

Pane Matuško, kdybyste místo planého filozofování raději sedl ke studiu a něco si o islámu přečetl, asi byste mluvil jinak. Problémy s exportem islámu si zažily v historii i krajiny jako Indie, Čína, Korea (v minulosti jedna), islám se pokoušel zapustit kořeny i v Japonsku. Vždy s mečem v ruce a s nenávistí v srdci. Polemika, že spíše než islám ubližuje zlo, je opravdu jen filozofování, protože vidíte sám, co všechno se jménem Alláha ve světě děje.

Už jsem to tu psal vícekrát: idea socialismu a komunismu je také svým způsobem pro spoustu lidí přitažlivá (každému vzdělání, práci, rovnost, zdravotní péči zdarma, atd...), ale všichni víme, jaká byla praxe.

Jinými slovy: NELZE oddělit od sebe islám a zlo, stejně jako komunismus neoddělíte od zla, protože se jedná v obou případech o totéž.

Rv;-€!!

9 1
možnosti
Foto

Děkuji Vám za příspěvek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 885
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Svět je nejlepší místo k životu. A já rád žiji.