Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

,,Kdo neskáče není Čech?"

Čecha skánání nedělá. Oni Češi totiž povětšine odmítali skákat, jak kdo píská;-) To všem ,,evropský(eurohujerský) vlastenec" nechápe:-( Podotýkám, že TENTO MŮJ PŘÍSPĚVEK je ,,toliko" moje osobní úvaha!

Komunisté se snažili vytvořit ,,nového člověka" jejich typu dle jejich ,,jedině správného receptu". Jak dopadli, to je zbytěčné rozebírat. I když, co se eurohujerů týká, snaží se o totéž, tedy o nového člověka ,,evropského typu". A jak vidno, u některých se jim to podařiloRv Nejspíše u těch, co od kom již těmito JEJICH snahami přece jen již nakaženi byli. Těm ovšem nedochází, že spějí tam, kam ti kom, už proto, že se od nich prakticky neliší. Nemluvě o tom, že jsou ochotni opět skákat podle jiných. Nu, a tou českou kulturou je míněno i to, že Češi neskáčí, jak jiní pískajíR^ Ovšem, těžko to vysvětlit vlastenci (hybridu) evropského typuRv

1 0
možnosti
Foto

Chápe. Má jen jiný názor než Vy. Smí ho mít?

0 0
možnosti

Jsem hrdy na to, ze nejsem Cech, ale Moravan, naroda moravskeho. Nic ve zlem, ale vsichni nejsme Cesi a neni tu jen narod cesky.

1 0
možnosti
Foto

V Zemích Koruny ČeskéR^ bezpochyby i MORAVA JE JISTĚ KRÁSNÁ ZEMR^

0 0
možnosti
Foto

Komu není rady, tomu není pomoci...Rv

2 0
možnosti

Dobrý den, pane autore,

1/ pokud někdo hovoří o ohrožení české kultury, má více než umění, literaturu nebo náboženství na mysli spíš význam toho slova v širším smyslu, který představuje "systém všech významů, činností a vzorců chování, které si člověk osvojuje až jako člen společnosti, kde se tato kultura pěstuje a předává". V tomto smyslu samozřejmě svou vlastní specifickou kulturu máme, byť sousedé mají hodně podobnou a nelze proto ignorovat širší evropský kulturní model, v jehož rámci se naše kultura vyvinula. Prostě nechováme se jako Němci, nebo Slováci či Poláci, byť s nimi máme mnoho společného.

2/ Připisování zřetelné nechuti většiny Čechů podřizovat se na vlastním území pravidlům a vzorcům chování nově příchozích (o ničem jiném tzv. multikulturalismus není) jakési údajné kolektivní nenávisti či závisti je z vaší strany pouze dost hloupý argumentační faul. Kdybych chtěl sestoupit na tuto úroveň, napsal bych vám, že jste sebenenávistný a závistivý ubožák, který nedokáže zkousnout, jak jsou všichni ostatní Češi úžasní, a proto je pomlouvá;-)

3/ Netuším, v čem je naše kulturní dědictví inspirováno islámem, že byste narážel na minaret v Lednici?

6 0
možnosti
Foto

Dobrý den i Vám,

ad 1) Ani v tom širším slova smyslu není naše kultura ohrožena nikým zvenčí pouze námi samotnými.

ad 2) Nevidím zřetelnou nechuť u většiny ale naopak u mizivé menšiny v tom, co nazýváte podřizování. Já si naopak vážím a cením úspěchu všech obyvatel Česka a v textu jsem to jednoznačně uvedl.

ad 3) Praha byla ve středověku jedním z hlavních středisek obchodu s otroky a nejpozději od té doby je také naše kultura obohacována mimo jiné i muslimským výtvarným umění, poezií, řemesly a zejména vědou. A minaret v Lednici je spíš vtipným "zahradním trpaslíkem" Lichtenštejnů.

0 0
možnosti
Foto

Tak ale ta kulturní genocida začala už v r. 1918, kdy byly z paměti Čechů vymazány jakékoliv zmínky o zásluhách Habsburků na rozvoji české kultury a vědy.

2 0
možnosti

Franz Josef přispěl na Národní divadlo, jinak Habsburkové spíš pomáhali tím, že se do kultury ani vědy moc nepletli;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 885
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Svět je nejlepší místo k životu. A já rád žiji.