Projídání naši budoucnosti začíná. Slevy na jízdné nejvíc odnese školství a věda.

Vláda v demisi schválila velké slevy na vlaky pro seniory a studenty. A kdo to zaplatí? Budoucí generace!

Vláda v demisi Andreje Babiše schválila slevu 75 % pro seniory a studenty na cestování vlakem. Usnesení vlády je k nahlédnutí zde.

Náklady na tento způsob kupování voličů jsou 3,258 mld ročně. Vláda v demisi tímto překonala nesmyslné levicové návrhy i typicky levicových stran jako ČSSD nebo KSČM. Nepřekonatelný populismus nejvyšší úrovně.

 

Můžete si říct, že vlaky skoro zadarmo není takový problém. Ale okamžitě se ukázalo, že je. Tři miliardy se musejí někde najít. A tento problém vláda vyřešila velmi obratně. Tabulka zde:

Po kliknutí na obrázek budete přesměrování na stránky úřadu vlády, abyste měli k dispozici originál.

Kde se vemou 3mld na kupování voličů? Nejvíc to odnesou sociální věci a školství a věda. Opravdu si můžeme dovolit škrtnout školství a Akademii věd 500 mil. Kč? Je náš výzkum na tak vysoké úrovni, že jej to nebude bolet?

Lidé si často stěžují, že jsou v ČR převážně montovny zahraničních firem. A proto se ptám: "Je zkomplikování práce akademikům a učitelům způsob, jak současnou situaci zlepšit?"

Další velké škrty bude muset řešit zdravotnictví, spravedlnost a životní prostředí. Všechno oblasti, kde peníze spíš chybí, než že by přebývaly. 

 

Pokud existuje způsob jak přejíst svoji budoucnost, premiér Babiš jej našel. A ještě perlička na závěr, pokud jste si toho v tabulce nevšimli. Ministerstva zemědělství se žádné škrty nedotknou, náhoda?

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Peter Matisko | sobota 7.4.2018 19:40 | karma článku: 23,22 | přečteno: 714x