Diskuse

Óda na pajzly

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc hezká óda na pajzly, máte mé sympatie.

Mně se však pod pojmem pajzl (popř. putyka) vybaví jiné zařízení, jsemť evidentně staršího vydání.

I v mém pojetí každý takový pajzl měl svou specifickou a nezaměnitelnou atmosféru a zpravidla i příliš se neměnící osazenstvo v různé stádiu opojení. Zažil jsem v nich události různé, někdy však i hrůzné.Mezi ty hrůzné patřila návštěva pajzlu s delší odmlkou, kde se mezitím změnily požívající figurky a v době, kdy již nebylo možno vycouvat jsem (pravda v opojení) zjistil, že je tam ke stovce snědých spoluobčanů a pouze 5 (slovy: pět) bledulí: já s kamarádem a tři  osoby personálu. Zajímavá byla i návštěva záchodu (pravda, odvahu prodírat se tam jsem získal po dalších asi 4 vodkách), kde jsem bodře odsunul dva silně opálené návštěvníky, aby mne rozšafnost přešla při pohledu na 2 až 3 zuby volně ležící na dně močolapu s názvem Diturvit. Zažil jsem i putiky, kde nadávky létající vzduchem byly vystřídány půllitry.

Také jsme šli do jednoho pajzlu nevěda, že je pro páry stejného pohlaví a když jsem od baru při pití lihoviny pohlédl na parket, kde si zrovna dva chlápci vrazili jazyk do hlavy, tak se mi silně zvedl kufr. S jiným kamarádem jsem šli do stejně zaměřeného, byť jiného zařízení, kde nás však odhalili hned u mříží a když jsme nuceně odcházeli, tak toho mýho parťáka nenapadlo nic lepšího, než jím říct asi toto: "Tak si, vy bukvice, strčte u svou teplárnu do prd.le". Pravda, dost nám to zrychlilo krok, před cca 10 stejnopohlavníky.

Ale zažívali jsme i příjemná prostředí, s hudbou i námi provozovanou, kartami a pivním pokecem. Jenže to je druh pajzlů-putyk, které již vyhynuly. Dnes jsou hospody taky občas zahulené, ale pospolitost se již moc nepěstuje, v tom druhdy příjemném moři nápojů a kouře jsou dnes jen ostrůvky vymezené jednotlivými stoly, mezi nimiž zeje Mariánský příkop. 

Takže nostalgicky: zdar bývalým pajzlům a putykám zmizelým v propadlišti dějin.

0 0
možnosti
JB

Asi bys mi pad do oka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 958x
Ten s dlouhými vlasy.

Seznam rubrik