Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

10. 10. 2010 8:34
tak jednoduché to nebude

Co bylo vlastně míněno onou větou ". Snadno se totiž stane, že školy přesně vystihnou, co se po maturantech chce a začnou žáky trénovat právě jen na řešení maturitních úloh."

Jedna věc je, že (a bylo to už za mne), že na počátku čtvrťáku byla známá témata a učitelé věnovali většinu ročníku tomu že se studenty nimi drilovali látku těch témat. Ovšem s tím, že každé to téma obsahovalo dost slušné kvantum látky, takže si tím vcelku zopakovali většinu látky celé střední školy v daném předmětu.

Druhá věc je, dle další věty ". Žáci pak dostávají místo opravdového vzdělávání založeného na přemýšlení jen instrukce, jaké konkrétní heslo představuje správnou odpověď, kterou mají v testu zaškrtnout nebo zapsat do připravené kolonky.":Konkrétní otázky už se odhadnout nedají, to by skutečně někdo musel předem šlohnout aktuální testy, dokonce všechny varianty, a na ty pak žáky učit odpovědi.Což se stát může, ale určitě to nebudou dělat učitelé na školách..

0 0
možnosti
JV

jafava

10. 10. 2010 5:36
Když nějaké dítě bude podvádět u přijímaček na střední školu

bude to chyba jeho rodičů a dítě, pokud je k náročnému studiu nezpůsobilé, na to těžce doplatí. Ale máte pravdu, dnes se u nás podvádí skoro ve všem, tak asi nějaká kontrola brzy bude muset zavést.

Co se týká státních maturit, ta opatření a utajování mi připadají poněkud paranoidní, zvláště když u nás odmaturují pomalu i mentálně retardovaní a úroveň znalostí je u většiny maturantů tristní.

V době vyspělé techniky, kdy považujeme elektronické bankovnictví za zcela běžné, je s podivem, že se maturitní testy budou distribuovat v tištěné podobě, místo aby pověřený pracovník školy po zadání PIN mohl testy vytisknout na místě. To by snad vyšlo levněji a jistě by se dalo ošetřit proti zneužití. Jsou snad státní maturity na rozdíl od bank pro lupiče atraktivnější?

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Střédoškolský učitel v.v., který učil ještě před krátkou dobou jako brigádník a který se stále o šklolství a vzdělávání zajímá a má dojem, že má k němu co říci.

Seznam rubrik