Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

1. 10. 2010 23:33
správná připomínka

Připomínkou o potřebě rozložit zrušení devátých tříd na dva roky,narazil autor na další politický problém,hodný toho jména.Totiž podle čeho se vlastně bude určovat na kterých školách se deváté třídy budou rušit dřív a na kterých později.Že by podle krajů? Tak to by nefungovalo,děti jdou obvykle na střední školy ve svém okolí,takže se přehlcení projeví lokálně.Čili, dle jakého klíče se budou vybírat školy na kterých se bude přednostně rušit 9.třídy a propouštět učitele?A rozhodne o tom ministerstvo nebo samotná města a obce?

A to rozložení do 2 let asi bude potřeba,i když by to v součtu volných míst na středních školách celkově stačilo najednou.Ne každý rodič bude mít radost, když se jeho dítě dostane místo na gymnázium na volné místo na učilišti /asi ani obráceně), ba dokonce ani nebude schopen platit desetisícové školné na soukromých gymnáziích, kde místa budou určitě(ó důvtipný poradče pane Klausi juniore,takto řediteli soukromého gymnázia se školným 11.200 až 112.000 Kč

0 0
možnosti
PNH

prdly

3. 10. 2010 21:12
Re: správná připomínka

Tak nevím, ale jak autor píše, vše už tu vlastně bylo, ale jak se dělaly ty konkrétní změny v počtu let školní docházky nenapíše. Neochota nebo skleróza? Já jsem přesvědčen o zbytečnosti "devítky" a propouštění učitelů či větší množství nezaměstnaných absolventů SŠ vidím jako přehnané populistické řeči. Ušetřit se má na provozních nákladech a třeba i učebních pomůckách a ne na platech "propuštěných učitelů".

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Střédoškolský učitel v.v., který učil ještě před krátkou dobou jako brigádník a který se stále o šklolství a vzdělávání zajímá a má dojem, že má k němu co říci.

Seznam rubrik