Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ika

13. 11. 2011 21:06
Proč vlastně je třeba něco řešit?

Buď je dítě zdravé, a pak přežije.

Nebo jsou rodiče inteligentní a nechají doktory, aby je zachránili, tak možná taky přežije.

Nebo nepřežije, a pak ať dostanou Darwinovu cenu.

0 0
možnosti

Luborka

13. 11. 2011 21:29
Re: Proč vlastně je třeba něco řešit?

Tady to bylo tak, že dítě bylo zdravé, ale přesto se o tom pochybovalo.

0 0
možnosti

Luborka

13. 11. 2011 20:54
možná by stačilo

kdyby rodička a novorozeně nebyly z pohledu lékařů považováni za pacienty jistě by k podobné situaci nedošlo. Další potíž je v pohledu lékařů na domácí porody, to by také jistě zákon řešil pozitivněji a možná by se přidaly i pojišťovny.Chce to aspoň porodní domy. Být těhotná není nemoc a porod není patologie.

"Vzhledem k tomu, že v České republice systém zdravotní péče u domácího porodu nenabízí jinou alternativu než si zavolat záchrannou službu, mají ženy plné právo tak učinit. V brněnském případě lékař záchranné služby dítě prohlédl, ale nezjistil žádnou patologii. Naopak ve zprávě ohodnotil dítě jako maximálně zdravé, což vyjádřil ohodnocením Apgar skóre 10. Z logiky věci proto nelze zachraňovat život nebo zdraví naprosto zdravého jedince. Ze zákona nevyplývá žádná výjimka ani pro novorozence – i v jejich případě musí být zjištěna nějaká známka poruchy zdraví, aby bylo možné zasahovat proti vůli rodičů, nikoliv jen riziko či hypotetická možnost zhoršení zdraví."-vyjádření právníka.

0 0
možnosti

dva mraky

13. 11. 2011 21:01
Re: možná by stačilo

A mate taky informace proc tam to decko podle zachranaru vezli? Jinak podle strycka googla snadno zjistite ze apgar 10 znamena ze decko dycha hyba se a reaguje nirmalne nee maximalni zdravi.

4 0
možnosti

dva mraky

13. 11. 2011 9:53
tak by me zajimalo

jake bylo zadani pro ty zachranare, protoze jestli posoudit stav didete tak na to nemaji odpovidajici kvalifikaci takze stejne potrebovali nazor pediatra.

0 0
možnosti

pěnice

13. 11. 2011 18:03
Re: tak by me zajimalo

Jestliže potřebovali i pediatra, to tam měl dojet i on ? Není jednodušší vzít dítě do nemocnice a tam ho řádně vyšetřit ?A co rodiče,proč volali záchranáře ? Kteří pak třeba chybí jinde ! Já bych v tom případě byla pro to, aby plnou zodpovědnost nesli za své konání rodiče. Není možné připustit, aby rodiče takto zneužívali záchranku a pak ještě žalovali lékaře a případně se chtěli i finančně "hojit".

4 0
možnosti

P.32

13. 11. 2011 9:46
Bohužel.

Soudce může mít beztresně třeba špatný pravní názor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2030x
Dětský lékař, teolog, bioetik.
Akademický pracovník Ústavu etiky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze.
Věnuje se etickému poradenství v medicíně a v sociálních službách (http://jaromir-matejek.webnode.cz/).