Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mischplysch

8. 10. 2011 13:44
Je to i jinde

No jo, s domácími porody se teď roztrhl pytel :-)

No jo, ale máslo na hlavě pak mají všichni ti, co třeba jezdí po silnicích jak blázni, někde se vymelou, dostanou se do nemocnice, kde je zachraňujou, ale třeba se to až tak nepovede. Navíc takový nezodpovědný řidič může klidně zavinit i smrt někoho jiného. Má takový člověk pak právo lékaře žalovat, nebo je za svůj úraz spoluzodpovědný a nemá pak morální právo se soudit ?

O tom samém by jsme mohli uvažovat u kuřáků, adrenalinových sprotovců, obézních a dalších, kteří mají částečně taky máslo na hlavě a za svůj zdravotní stav jsou přímo nebo částečně zodpovědní. A takových je tedy hodně, nevím proč tolik lidí zmiňuje jen domácí porody?

1 0
možnosti

Mončí2

8. 10. 2011 13:29
Se svým vlastním zdravím

ať si každý hazarduje jak chce,ohrožuje jen sám sebe.Ale v případě porodu můžu ohrozit hlavně dítě.X opravdu průšvihů se může stát i v porodnici,ale doma je to riziko daleko větší,takže domácí rodičky nechápu.To,že jsem hysterka a neskáčou kolem mě podle mých představ ještě neznamená,že ohrozím svoje dítě.Ono bohužel je moderní brát těhotensví a porod jako smrtelnou chorobu a některé ženy vyžadují přístup jako že umírají.:-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2030x
Dětský lékař, teolog, bioetik.
Akademický pracovník Ústavu etiky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze.
Věnuje se etickému poradenství v medicíně a v sociálních službách (http://jaromir-matejek.webnode.cz/).