Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lajika

31. 3. 2011 7:22
zakázat blogy není řešení

Problém je v hlavě a duši lidí s poruchou příjmu potravy, ne na webových stránkách. Když zakážete weby, které radí jak podomácku vyrobit nášlapnou minu, ztížíte tím situaci těm, kteří by se o to rádi pokusili. Když zakážete blogy lidí, kteří radí jak hladovět, ničeho tím nedosáhnete - hladovět se naučí každej sám a nějakou tu flignu jak schovávat jídlo, jak se tvářit nenápadně a jak se maskovat oblečením taky vymyslí i hloupej.

Myslím, že jediný řešení je vychovávat svoje děti tak, aby si vážily samy sebe, tak, aby jejich hodnotové žebříčky byly co nejméně pomatené, začít s tím včas a v pubertě se už jen modlit, protože tam už se toho moc nevychová. Ani to není řešení stoprocentní. Bohužel.

0 0
možnosti
MO

mountbiker

31. 3. 2011 7:21
Přiznám se, že jsem doteď netušil o existenci Anablogu

No tak jsem si naťukal do seznamu a musím říct, že mě výsledek málem položil. Podle mě ty lidi nemaji špetku zdravýho a selskýho rozumu. A docela jsem autora pochopil - zkuste si přečíst, co tam ty ramínka na šaty píšou a udělejte si vlastní názor. Herdek, vždyť já celej život jedl jako mlejn a byl jsem normální postavy bez gramu tuku - asi proto, že jsme s klukama pořád někde lítali a neseděli u počítače

0 0
možnosti
G

gaisaka

31. 3. 2011 1:32
No..

No, pane doktore, máte před sebou zásadní otázky kariérní...chcete-li se skutečně nazývat akademickým pracovníkem, nemůžete tak silné téma nechat ležet. Jen si dovolím zavěštit v tom smyslu, že "zakázat anablogy" jesicehezký začátek,ale per se to asi nepůjde,) Nicméně řešit se to musí..minimálně máte námět na odborný článeček, ne?,)

0 0
možnosti
I

I.G.Farben

30. 3. 2011 22:40
Já bych to nechal

Příroda to nemá špatně vymyšlené -- kdo si škodí, sám se vyřadí z chovu a geny sebepoškozování se nebudou dál šířit.

0 0
možnosti

neznámý pachatel

30. 3. 2011 22:59
Re: Já bych to nechal

Lidé jsou složitá zařízení a někdo, kdo se v mládí podobnými hovadinami vyřadil z provozu, mohl v budoucnu vytvořit pro lidstvo něco geniálního. Možná tomu nevěříte, ale je to tak. Géniové v jedné oblasti se často chovají jako magoři v těch ostatních, na rozdíl od dokonale průměrných jedinců.

0 0
možnosti
N

Narhea

30. 3. 2011 22:32
.....

Co napriklad dat na ty blogy povinne varovani jako je treba pred strankami s pornografickym obsahem? A povolit pristup od 18 let. Bylo by to urcite reseni Vaseho problemu, navic by pak bylo mozne lepe nastavit programy pro rodicovskou ochranu (nejsem si tim zcela jista, jen logicky predpokladam).

Nadruhou stranu ty stranky budou existovat porad a je otazka, jestli by to naopak nezvysilo jejich navstevnost (hlavne u deti kolem 12-13let), prece jenom zakazane ovoce nejlip chutna.....

0 0
možnosti
JN

DahliaPinata

30. 3. 2011 21:20
Móda

Dokud bude mediální módní modlou vyčouhlý hermafrodit, je jakýkoliv boj obtížný. Jsem generace, která má s cenzurou zkušenosti, ale přesto si myslím, že v případě podněcování k praktikám, které vedou k onemocnění, stejně jako podněcování k rasovému či jinému násilí, je vhodné zakročit. Samotný zákaz to ale nemůže vyřešit, pomoci může jen celospolečenská vůle a tlak společnosti na módní průmysl

0 0
možnosti
JN

DahliaPinata

30. 3. 2011 21:18
To už je zakázáno diskutovat?

Aniž bych v příspěvku použila jediný "nevhodný" výraz, příspěvek nebyl zveřejněn. Vy tu o cenzuře a ejhle...

0 0
možnosti

neznámý pachatel

30. 3. 2011 21:12
Což takhle

místo zákazu postavit proti blábolům argumenty? Ne takové ty "seriózní" a "vědecké", nad nimiž se každému (včetně mě) po dvou větách klíží oči, ale takové, které ti mladí lidé budou brát. Oni totiž nejsou (v průměru) o nic hloupější než my, to jen my máme tendenci z nich blbce dělat a proto nás neberou vážně.

0 0
možnosti
OH

Lanolin

30. 3. 2011 21:29
Re: Což takhle

Promiňte, ale tito postižení neragují na základní argument "Nejíš=zemřeš". Čím tedy chcete argumentovat? Můžete je vodit po odděleních a ukazovat jim desítky umírajících na tuto duševní poruchu a na kolik z nich to zabere?

Navrhněte argumenty, pak bude vaše kritika konstruktivní. Takhle je jen ku ničemu.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

30. 3. 2011 20:40
Trestat to...

...jako podněcování k sebevraždě:

- Kdo jiného pohne k sebevraždě nebo jinému k sebevraždě pomáhá, bude potrestán, došlo-li alespoň k pokusu sebevraždy, odnětím svobody až na tři léta.

- (2) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 na dítěti nebo na těhotné ženě.

- (3) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 na dítěti mladším patnácti let nebo na osobě stižené duševní poruchou.

0 0
možnosti

dva mraky

30. 3. 2011 20:21
restrikce to nepořeší

Anorexie existovala i bez speciálních blogů-nejdřív musíte mít anorexii, alespoň latentní a pak vás teprve anablog osloví. Zdravý jedinec se tomu bude smát.

Kampaň za anorexii vedou vypatlaná média všude kolem nás která implantují lidem pomýlené schema vnímání těla...

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2030x
Dětský lékař, teolog, bioetik.
Akademický pracovník Ústavu etiky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze.
Věnuje se etickému poradenství v medicíně a v sociálních službách (http://jaromir-matejek.webnode.cz/).