Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš blog protkán tak demagogickou argumentací, že to bere chuť na něj vůbec reagovat. K jedné věci bych se ale rád vyjádřil. Můj výrok z diskuse je dost vytržený z kontextu, rozhodně jsem tím nemyslel že by měl stát platit každého kdo touží se zabývat vědou. Dále jsem to doplnil tak, že:

Tak vedci samozrejme nemaji zadne svate pravo na to byt placeni statem. Nicmene podle meho nazoru by stat mel umoznit badat kazdemu kdo je schopny v danem oboru (ktery by byl soucasti napr. vladni vedni koncepce) dosahnout dulezitych vysledku.

0 0
možnosti
Foto

J98a44n 47R47ý14z13n70a78r

16. 2. 2014 10:40

Váš článek mě inspiroval k úvaze na blogu: "Akademici na univerzitách nejsou směšní, oni jsou to mafiáni."  Díky za inspiraci.

http://janryznar.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=396604&bk=75701

0 0
možnosti

Jádro pudla je v hodnocení výsledků. Což je obecně brutální problém hlavně u základního výzkumu. Pokud by ale systém podléhal reálnému hodnocení, postupně by vyžírky přivedl na mizinu.

1 0
možnosti
Foto

J68a25n 68R61ý28z15n95a90r

15. 2. 2014 21:19

Díky za váš blog i za tento článek. Doba se mění a je potřeba znovu otevřít otázku, co je to věda. 

     Současné pojetí vědy a vědeckosti je skutečně živnou půdou pro korupci.

     Co je spíše věda - čínská medicína anebo teologie?

     Co dělají katedry psychologie pod filozofickými fakultami, proč nejsou pod lékařskými?

      Jak je definována vědeckost v psychologii a sociologii? Jak je tato vědeckost definována u nás a jak v zahraničí?

     Vědeckost - je zaklínadlo, které ztrácí smysl - viz vědeckost teologie. Pravdivost je kritérium mnohem lepší.      Z jakých důvodů se vůbec připouští, aby se ideologická organizace jako Česká křesťanská akademie vyslovovala k tomu, co je a není věda? ....      "Vědci" to je svým způsobem mafie .... při vší úctě k mnoha, kteří mají zájem posunout laťku našeho poznání.

0 1
možnosti

Tak řekl bych že čínská medicína vznikla v podstatě empirickou metodou pokus/omyl... ovšem ruku na srdce, naše medicína taky a stále se nakonec i u léků k této základní metodě musí přistoupit.

že léky jsou zároveň největší business na planetě je další věc... ale tak bez nich by jsme umírali ve 30 letech a někteří i dřív... prostě zlo bez kterého by jsme se sice mohli bejít ale cena takové nezávislosti by se mi teda platit nechtěla.

Psychologie je pavěda už sama od sebe... ruku na srdce v podstatě proto že není schopna dodat opakovatelné výsledky v kontrolovaném prostředí. Prakticky jakoukoli teorii vybudovanou na jedné skupině lidí druhá snadno rozmetá na kusy. Až psychologové začnou zkoumat jak se v mozku honí elektrické pulsy po neuronech místo žvatlání s pacienty na lehátkách možná se pohnout trochu v před... v současnosti je snadno překoná i kmenový šaman od někud z Haity který ví jaká chemikálie navodí nějaký jiný mentální stav.

0 0
možnosti

Ono to k smichu moc neni, protoze to plati na dost jedincu. Karma.

2 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1140x
Pracuji v oboru prirodnich a technickych ved. Co si myslím o životě? Čtěte moje blogy :) S čím mám problémy? Nerad cestuji a velmi nerad ponocuji. A něco pozitivního? :) Rád se dělím o své názory. Takže jsem snad správně... A také rád spím!

Seznam rubrik