Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

Moc vás lituji, že nemůžete vidět vnoučata. Vždycky je to těžké a tak trochu o dohodě. Vnučka vždycky přišla s listem a tam bylo: co a jak máme dělat a v kolik hodin. A jednou synovi i snaše manžel řekl: můj dům, moje pravidla a potom jsme to kdykoliv, když byli nespokojeni, zopakovali. Nic neřekli, ale uznali to. Jinak se snažíme dodržovat to, co uznáme za vhodné. Vnučce je dneska už čtrnáct let.

0 0
možnosti

Jestli slečna snacha řekne "Nikdy už děcka neuvidíš", musí k tomu být nějaký pádný důvod. A své by k tomu snad měl říci i otec dětí - váš syn.

3 0
možnosti
MB

Osobně se neznáme, takže nechci ani naznačit, že to, co píšu se týká vás. Jen bych uvedla pár případů z mého okolí, proč jsou vztahy rodičů s babičkami napjaté. Ani jeden není z druhé ruky, u každého můžu uvést jmenovitě, komu se to stalo.

1. Pětiletý kluk se bojí chodit na WC vzadu v domě. Babička mu začala kupovat plínky a znovu ho naučila chodit do nich. 2. Rodiče diabetici a babička přecpávala vnučku sladkým tak, až zvracela. 3. Dcera utekla s roční vnučkou k rodičům, protože jí partner mlátil a škrtil. Matka jí za dva měsíce řekla, ať se k němu vrátí, protože je vnučka ruší, když si ráno hraje na pískovišti. 4. Čerstvě dospělá vnučka dostane neštovice, samozřejmě dost těžký průběh a babičce nestála ani za sms. Zato když jejich pes zvracel, musela to slyšet celá rodina. 5. Babička měla v vnoučaty napjaté vztahy, protože je štvala proti jejich tátovi. Vnučka přijela s kočárkem ukázat prababičce první pravnouče. Chlubila se celé vesnici, že už bude prababičkou. Ani je nepozvala dál, nechala je 10 minut stát na silnici za brankou, protože musí dodělat oběd. Knedlíky s vajíčkem. 6. Máma ti to nedovolí, ale já ano. 7. Vnouče dostalo na zadek, nic přehnaného, jedno plácnutí přes plínku. "Pojď sem, ty moje chudinko, maminka je na tebe zlá."

Pak je tady klasika, podrývání autority rodičů a nerespektování pravidel. "Máma ti to nedovolí, ale tady jseš u babičky." Nebo shazování druhého rodiče. No a klasika, jedno vnouče je milejší než druhé.

Občas prostě ten pohár přeteče

3 0
možnosti
Foto

Asi jsem nějaký jednodušší v chápání, protože ten článek je trochu páté přes deváté, ale nějaký důvod proč vás odstavili by se nenašel?

5 0
možnosti
MB

Mě by se trochu dotknul už ten první odstavec. Je to snacha, ale vlastně je to jen matka synových dětí, když se nevzali. Já bych to nikdy neřekla. Žijí spolu, mají spolu děti, pro mě by to byla snacha a tečka, žádné další pokračování věty. Proč to zdůrazňovat? Proč o tom vykládat cizím lidem?

0 0
možnosti
RP

Je to zvláštní že ani syn vám vnoučata nepřiveze. Pakliže Vás snacha za něco tímto tresta tak je hloupá, protože nejvíc jsou ochuzení její děti.

0 0
možnosti
Foto

Každá mince má dvě strany. Moje matka se třeba chovala tak, že jsme tam taky přestali jezdit už když byly děti malé. Upřednostnila partnera se kterým vychovávala společné dítě.

2 0
možnosti
Foto

J44a35n 96A15n47d39r43l23e

28. 8. 2023 21:28

Nazdar babi !

0 2
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 15,49
  • Průměrná čtenost 391x
Důchodkyně, která odmítá stárnout. Tvrdí, že je třeba být v neustálém pohybu, aby jsme nemysleli na věci nepodstatné a stárnout, je věc NEPODSTATNÁ. Většinu života propodnikala.  Vystudovala střední školu, obor ekonomika zemědělství a téměř sama vychovala dva obrovské syny.  V současné době žije střídavě v Bruntále, Frýdku Mistku a na Bali. Životní cíl je: ve 120 létech  jít z diskotéky a v pokoře skonat na rameni svého 40 letého milence.

Seznam rubrik