Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor jen psychologicky rozvažuje nad principem radikalizace nebílé mládeže, jež žije v ghetech v EU. Ta může být v různých státech různá. Ale píše se o tom samozřejmě v západním tisku už asi 2 anebo 5 let. Ostatně v USA mají svá gheta, bují tam kriminalita, jsou různě etnicky namixovány, stejně tak v Latinské Americe.

V EU je to asi takto. Případovou studií jsou třeba imporotovaní pracovníci z Alžíru, kteří utekli při občanskou vákou za dob sporu s Francií, kdy Francie po dlouhých bojích vyocuvala. Alžířani první generace se etablovovi tvrdou prací, neměli čas na výchovu svých dětí a měli obvykle domek na předměstí. Druhá generace mohla ale i nemusela vystudovat dle svých výsledků školu a zlepšit anebo zhoršit si sociální status, a tak se z nich mohli stát buď etablovaní příslušníci střední třídy anebo rovněž dělníci. 3 generace už ale byla částečně rozmazlená sociálním dávkami a částečně se hledala. A začala se nalézat například skrze víru anebo protesty proti kolomializaci antisemitismu atp. Do IS z EU obvykle prchají nevyvážené zmatené mladé žáby, většinou z neradikalizvaných středostavovských muslimských rodin. A pak samozřejmě kluci, co si chcou zařádit, zabojovat, mít řadu otrokyň a žít dle ideálních islámských zásad. V IS obvykle rychle vystřízliví. Jelikož tam není příliš dostupný fabebook, na němjž jsou všichni závislí, zpočátku jim tento povolí, aby mohli lákat další zájemce o IS. Kluci musí bojovat. Holky musí sedět buď u plotny, anebo dělat mravnostní polici, léčit zase jen holkya nesmí chodit bez burek. To se holkám brzo přestane líbit, a snaží se uprchnou, pokud to jde aspoň zpátky do Turecka. Kluci jsou otrlejší a pokud mají opravdu do hlavy nabušený mem fundamentalismu, bojují do krve. Patrně ale berou asi i narkotika, jinak by do boje nešli. Vše to ale v IS funguje na principu zmagoření, přísného dohledu morální policií a na perverzní zmutované vizi wahhábismu, jenž Saúdové už sami nechtějí, už pro ně není dost moderní.

0 0
možnosti
Foto

Samotné Saúdy, pokud disponují legálně nabytým majetlem například z z obchodování a prodeje ropy atp. za to, že investují v evropských bankách anebo skupují dluhopisy evropských států nekritizovala. Saúdská Arábie je nadlouho strategickým spojence USA dlouho z toho těžila. Banky mají obrovskou moc, a pokud umožnili určitým mocnostem investovat do sebe samých a potom zařvaly při první hypotéční bublině v USA "jsme příliš velké, abychom padly" a Obama byl tak padlý na hlavu, je je sanoval z peněz daňových poplatníků. Tak se nyní objevuje Bernie Sanders s helsem, nic není tak velkéh, aby to nepadlo. Obama se posléze pokusil moc bank a fiannčího kapitálu zregulovat legislativně,což se mu částečně zdařilo, je to problém boje států a bank. Banka investice Saúdů neodmítne. Stejně tak stát, pokud potřebuje vydat dluhopisy, je prodá prakticky komukoli, pokud je to na legální základě a držitelé dluhopisů plní dané podmínky. V tomto bych Saúdy nekritizovala. Díky petrodolarům jejich země velice snadno zbohatla a tamní rod a ostatní zbohatlíci nevěděli, do čeho jej vložit a tak je vložili do bank, jež pak začali s peněz nadále hospodařit. Za řadou nestabilit a finančních krizí ale nestojí paradoxně Saúdi ale špatné spekulace bank a finančníků a včetně klamání zákazníků, nadhodnocování vložených aktiv a dalších nekalých praktik. Saúdy, jakkoli nám nejsou sympatičtí mohou investovat prakticky do čehoholi. Stejně tak Číňané investovali do dluhopisů USA, jichž drží nadmíru a údajně se jich snaží zbavit a tyto dluhopisy nakupují chudší africké státy. Co Saúdi nyní dělají je prodej ropy za nízké ceny, což si rozpočet jejich země může na určitou dobu dovolit. Asi se tím pokusili položit Americké frakovate ropy, jejichž náklad jsou vyšší.

0 0
možnosti
Foto

Nezlobte se ně mě, ale pokud něco vypadá jako kachna, chová se to jako kachna, vydává to zvuky jako kachna, tak i když to o sobě bude tvrdit, že je orel, je to stále jen kachna...

2 0
možnosti
KM

Tisíckrát omleté klišé. Co kdybyste zkusil vlastní myšlenku, názor či argument? Držím vám palce R^

2 1
možnosti
ES

Přečtěte si Desatero islamizace Benjamina Kurase. Vy jste zatím u bodu 3.

4 0
možnosti
MK

O jaké integraci píšete, když už i školák nerespektuje základní pravidla slušnosti a nepřijme ruku učitelky jen proto, že je žena?!! Píšete, že chybí lékaři; to neumí muslimové studovat a postarat se o své? Vystrčení na okraj společnosti? Není to naopak? Muslimové se sami sdružují do uzavřených komunit a zpravidla kolem mešit.

Opakovaně se ptám: čemu vlastně věříte, celému Koránu?!

7 1
možnosti
JR

J86a80r19a 52R17a48n12k

3. 5. 2016 23:24

Budete se divit, pane Kulhavy, ale kanadska vlada se tremi miliony muslimu nema celkem zadne potize, pokud dojde k incidentu, je okamzite reseni, na letistich zachytili nekolik mladych, kteri byli rekrutovani,okamzite zatceni a hned je novy zakon o rekrutovani a sireni nenavisti - 5 let vezeni a deportace. Mesity se mohou pravidelne kontrolovat a jsou no fly listiny se jmeny, ktera jsou pod lupou. Je jasne, ze toto Evropa zaspala, syrie se svymi demonstracemi, ktere Assad krvave potrel v roce 2011 - mela prvni uprchliky do Turecka uz v roce 2012, to je, kdy se v okolnich zemich zacaly stavet prvni zachytne tabory....uz nepamatujete. Jak se k tomu Evropa stavela? Co prvni potopene lodi?

Letosni prirustek 25.000 Syranu z Turecka a Libanonu bylo rozdeleno po cele Kanade, takze zadna gheta nebudou.

2 3
možnosti
Foto

Bill Warner : My měříme čas hodinami, islám kalendářem. Islám nespěchá, protože věří, že nakonec zvítězí.

4 0
možnosti
Foto

Jestli se nepletu, tak jsou dvě části džihádu. Posvátný boj proti svému egu na cestě k Alláhovi a posvátný boj za islám, jakýmikoli prostředky, včetně teroru a zabíjení. Vyprávění o super věci, jménem džihád nechte holubům.

3 0
možnosti
Foto

Džihád také znamená džihád slovní - propagace dezinformace, džihád kulturní ovlivňování vzdělání a kultury, džihád finanční, financování islámských projektů, finační podpora ovlivnitelných politiků, ovládání prostřednictvím investic.

3 1
možnosti
Foto

Islám není problém, problém je západní svět, že islamizaci tak ochotně přijímá.

7 0
možnosti
JR

J20a84r86a 92R29a39n27k

3. 5. 2016 23:27

V tom "svete" uz ziji pres sto let, uz v dobach, kdy se v Indii mydlili s Hindu, odchazeli ze Syrie po Assadove (otec) puci, z Iranu po prichodu Chomeiniho....

0 3
možnosti
OP

Poznámky z jiného úhlu: většina historických muslimských přistěhovalců (těch, co přišli za prací) se apriori a všude odmítli integrovat do většinové společnosti, akceptovali a akceptují apel svých imámů v mešitách na šíření islámu. Domáhají se neskutečných "práv", bouří se proti místní kultuře a požadují povýšení jejich "kultury" na hlavní proud. S touto indoktrinací je samozřejmě většinová společnost nepřijímá a z toho jsou pak jejich děti frustrované. Srovnání s Vietnamci u nás je jako zrcadlo. Posílají děti do škol, sami usilovně pracují, nenabourávají ani náš systém, ani naše hodnoty a přitom si zachovávají vlastní sympatickou integritu.

16 0
možnosti
KM

Píšete nesmysly a to říkám jako někdo, kdo žil dvacet let v Anglii a osmnáct ve Francii.

Všude se neodmítli integrovat do většinové společnosti, všude neakceptovali a neakceptují apel svých imámů v mešitách na šíření islámu. Nedomáhají se žádných neskutečných "práv", nebouří se proti místní kultuře a nepožadují povýšení jejich "kultury" na hlavní proud.

Pozdrav ze stále sladké Francie, KM

2 11
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Jmenuji se Sufian Massalema

Seznam rubrik