Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

S podobnými články se tady na iDNES, v baště českých internetových euroskeptiků, s velkým pochopením nesetkáte. Každopádně já osobně dávám karmuR^

3 3
možnosti
JK

Jo, taková bašta, to je bašta, panečku. ;-D

0 1
možnosti

Možná jsme z EU dostali o něco víc než jsme jí přímo odevzdali. Když ale započítáme i ostatní náklady, které nám s ní vznikají - např. náklady na zavádění směrnic, náklady na úředníky zabývající se čerpání dotací, náklady plynoucí z EU směrnic (fotovoltaika, dražší benzín, nižší životnost motorů kvůli přimíchávání řepky) a náklady samotných podniků na zavádějící EU směrnic tak budeme velice pravděpodobně hodně v mínusu. 

Nehledě na to, že peníze, které pak získáme zpět jdou na projekty typu rozhledna v údolí, Polívkova farma atd.. Připočteme-li ještě hrozící náklady na ESM, tak nám rozhodně nevyjde nic dobrého.

Z ekonomického hlediska tedy nemůže být o přínosu EU ani řeč.. Volný obchod je samozřejmě pěkný, ale ten již máme zajištěný jinými smlouvami.

Argumentovat tím, že naši politici jsou zkorumpovaní, a proto je lepší předat pravomoci jinam by mělo význam ve chvíli, kdybychom naši PS a parlament úplně rozpustili, a předali ji celou Bruselu a doufat, že se o nás Brusel postará lépe a že korupce existuje pouze v ČR..

Současný stav kdy nám EU sebere peníze a my pak o ně žádáme zpět politiky v jejich korupčím jednání nijak neomezuje. Spíše naopak. Čím více přerozdělování, tím více prostoru pro korupci.

V článku píšete bůhvíkolik nám toho EU nedala.. ale ve výsledku zmiňujete 2 věci. Diplomacie Bude-li obchod pro nás i pro druhý stát výhodný, pak nepotřebujeme EU k tomu, aby za nás cokoliv vyjednávala..  Solidarita Ve chvíli kdy my budeme potřebovat pomoc, může se nám klidně stát to samé co Kypru, ne-li něco horšího. Na "solidaritu" z EU bych se tedy raději moc nespoléhal. Osobně si myslím, že zdaleka lepší je, provést to po vzoru Islandu - zbankrotovat a jet odznova. Ekonomika se tím "vyčistí" a může brzy začít zase normálně fungovat. Nustálými "záchranami" se jen oddaluje to, co stejně jednou přijít musí + to zcela zbytečně táhne ke dnu i ostatní..

3 2
možnosti
PK

"dokud nebude nalezena alternativa" vzniku reálné alternativy brání její současná existence...

pokud máte na pozemku dům zamořený termity nemůžete tam postavit další... jednak proto že není místo, a jednak proto že termiti mají otravnou tendenci se množit a zamořit vše kolem.

Jediný postup, ve chvíli kdy už je na tom po pár kůrách kdy termity jen zabijete (pár jich vždy přežije a rozmnoží se) to přestane stačit, a je třeba zdemolovat dům, spálit veškerý materiál, dát tomu pár týdnů aby i to co unikne ohni umřelo hlady, a pak začít zcela od nuly, a za žádných okolností nepoužít materiál z minulého domu.

1 1
možnosti
OK

Přece nikdo (nebo aspoň většina) netvrdí, že máme vystupovat z EU.

Jsme jejím členem, na tom se dlouho nic měnit nebude, ale jako člen EU máme právo prosazovat svoje zájmy, případně některé věci odmítnout.

0 1
možnosti
MP

Omlouvám se. Dobrou noc. Případné pokračování zítra.,

0 2
možnosti
MP

Každé dítě zná jméno svého prezidenta a dovede jej napsat. Žádný eurohujer není schopen napsat celé jméno svého prezidenta a ministra zahraničí. Opravdový evropan by íhned zjistit,jaký jsem napsal chyták.

0 3
možnosti
MP

Nejsi-li ve dvaceti levičákem,nemáš srdce.Nejsi-li ve třiceti pravičákem,nemáš rozum.

3 3
možnosti
MP

Mám přátele a všichni si vzájemně po mnoho let pomáháme. Vy nemáte přátele,kde byste si pomáhali? Tak proč máte takové přátele?

1 3
možnosti

R^

Dlouhý, ale vynikající text!

Kam se na Tebe hrabou mnozí naši politici!

Perfektně rozlišuješ planý klausovský, postkomunistický nacionalismus od vlastenectví!

Karma!

:-)

3 10
možnosti
JK

Inu, připomělo mi to jednu scénku z filmu Tankový prapor.

http://youtu.be/7z5oxEMVx5A

Každá propaganda má své hlásné "trouby".

7 5
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Student politologie. Přesvědčený sociální liberál, příznivce zelené politiky a eurooptimista. Aktuálně žiji a studuji v Brně.