Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Semper2

18. 7. 2009 18:10
mé rodině komunisti také vzali střechu nad hlavou...

ten Váš zapomenutý kraj na rozhraní  JČ, StČ a Vysočiny mám rád... Čechtice, Keblov , Křivsoudov... občas se tam zastavím.

V Zahrádce byl farářem  hrdina protikomunistického odboje pater Josef Toufar, umlácený estábákem Máchou ve Valticích. Fotografie mě upoutaly, v Zahrádce jsem ještě nebyl.R^R^V

0 0
možnosti
MU

MENHlR

11. 6. 2009 22:21
Slezská Harta

Díky za připomenutí mého dětství. Moje Zahrádka se jmenuje Leskovec nad Moravicí. Nezmizela úplně, kostel na kopci nad řekou zůstal a nad ním celý Horní konec. Ostatní dostali byty v paneláku v okresním městě, přišli o zahrádky, králíky a šopky s uhlím. Husy které na mě syčely, sousedovic Brok co mě kousnul do nohy, dědek Veleba co každé ráno hrál na cirkulárku, mraveniště kam jsem nosil kostku cukru, meandr kde jsme se koupali, smetiště za fabrikou, kde se daly nalézt úplné poklady, fotbalové hřiště kde jsme fandili strycovi s číslem 6 a řvali: "Paříž je naše hvězda, Paříž je nejlepší"!!! Všechno to už je jen v srdíčku.

Už nevím jestli je Leskovec pořád zvaný Paříž, všechno je pryč, pár let jsme se tam ani nejezdili podívat, pak jsme měli mokré oči, dnes si občas zajedeme zaplavat.

A přehrada? Měla se prý napouštět deset let. V roce 1997, tuším rok po jejím dokončení, v červenci zapršelo a byla během pár dní plná... 

Doufám a věřím, že Nové Heřminovy nebudou další Zahrádka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1193x
Manželka, matka, VŠ, OSVČ.

Seznam rubrik