Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

garumna

2. 12. 2009 18:00
Spanelsky cesnek

Pozor na tzv. spanelsky cesnek! Mnohdy jde o cinsky cesnek, baleny ve Spanelsku! Jinak souhlas a karma. Na cesky cesnek se v obchodech ( nejenom supermarketech, ale i beznych samoobsluhach) neda narazit. Tupi lidickove koukaji jenom na cenu ( nekup to, kdyz je to taak levny) a nedochazi jim, ze misto tri strouzku ceskeho je nutno pouzit apon dve palice cinskeho cesneku, cili ze ve finale neusetri vubec nic....

0 0
možnosti
PS

Bernard1

2. 12. 2009 16:05
souhlas

topto je ukázka normálního zdravého selského rozumu. R^

0 0
možnosti
OP

Bětka

2. 12. 2009 14:42
Topinky

s čínským česnekem nejsou to pravé a navíc se česneku musí natřít víc. Vidím to u nás v Jednotě-čínský česnek za hubičku, španělský za cca 140 kč/kg. Vysvětlujte lidem, že levného spotřebují víc. Vidí jen ta čísla na cenovce.Český se u nás koupí také na trhu, kolem 100 Kč/kg. 

Jako členové EU holt budeme jíst španělská rajčata, italské hrušky a polská jablka. Důležité je, že máme na výběr, můžeme jít do jiného obchoduvýhradně  s českými produkty nebo nakupovat přímo od pěstitele.Volba je na každém spotřebiteli.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

2. 12. 2009 13:31
jo holka,nenakupuj v hypermarketech

zvedni  zadek ze židle,neseď u počítače a zajdi do tržnice, místo pangase si kup našeho kapra- ne zmraženého,český jablka,naši zeleninu a bude ti líp....

0 0
možnosti
MD

mikado12

2. 12. 2009 15:09
Re: jo holka,nenakupuj v hypermarketech

Ty jseš ale pitomá!

0 0
možnosti
K

Kozlík_

2. 12. 2009 13:29
Česnek bez zápachu??

Pokud ten čínský česnek sníte, třeba jen trochu, tak z Vás cítit bude pořádně. Pěstování bude asi podobné, jak se pěstovalo u nás za socialismu, možná o trochu horší. Ale nemyslím, že by tento česnek obsahoval např. těžko kovy, snad nějak funguje zemědělská inspekce či kdo to má na starosti. Rajčata z teplejších evropských zemí, to mi přijde rozumější a ekologičtější, než topit ve skleníku v zimě, aby bylo totéž u nás. A myslím, že z hlediska množství spálených paliv to je méně energeticky náročné. Ono to má druhou stránku, naši zemědělci nemůžou chtít, aby lidi kupovali české zboží, které bude výrazně dražší než to dovozové. Nesmí si říkat nestydaté ceny nebo musí umět pěstovat efektivně.

Pangas, proč nedovážet. Pokud je maso v pořádku z hlediska potravinové inspekce, nevidím důvod. Mořské ryby, nadměrný lov znamená pokles stavu určitých druhů a je nežádoucí. Masový chov, to je totéž, co naši kapři, které pro změnu vyvážíme my.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

2. 12. 2009 13:35
Re: Česnek bez zápachu??

Říkat lidem, aby nejedeli pangase (chutí jak filé) ale kapry nejde. Zcela jiná chuť, jde o rozdílné věci. To bylo zasocialismu, že budeme jít to naše, např. jablka a nebude se tolik dovážet např. banány a pomeranče.

Problém dovozu z Číny vidím spíš v dovozu nekvalitního zboží - jedovaté hračky pro děti, nekvalitní no name zboží jak kompaktní zářivky, co slouží 3 měsíce, blikají, mají 3-5x více rtuti atd - ale okouzlují lidi svou cenou. Další položkou je nekvalitní textil, nejen ten tržnicový, který zlikvidoval české textilní závody. Dovozy z EU asi omezit nejde, z Číny by to jít ale mělo. Nemluvím o zákazu, ale omezeních, která sami Čínané uplatnují na dovoz všeho. Realitou totiž je, že chování lidí se nezmění. S oblibou rádi nakupují hodně šmejdů, místo menšího množství kvalitních věcí - v součtu za menší peníze s vyšší užitnou hodnotou. Za komunismu byli lidi rozumější, jakmile přišlo kvalitní zboží, neváhali zaplatit několikanásobnou cenu a byli rádi za západní kvalitu.

0 0
možnosti
PC

cerveny

2. 12. 2009 13:25
ceskej cesnek se da v praze koupit normalne

nevim jakou prahu znate ale

"Ale v Praze, pokud vím, se český česnek dá koupit leda tak na „Haveláku“ nebo v Holešovické tržnici. A v „bio“ obchodech."

fakt neplati, ceskej cesnek koupite v kazdy trznici

0 0
možnosti