Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

LJK

5. 8. 2009 20:58
Kompaktni nazor

Alespon jeden kompaktni nazor. I kdyz s nim nesouhlasim, protoze pro dablika EU pracuji a jsem i pravnik. Podstata neni ve velkych a malych statech. Ale ve velkych a malych politicich. Kdyby byla Angela nouma,tak je ji velikost Nemecka na houby.Bohuzel v Cesku se zadny velky politik za poslednich 100 let asi neurodil.

0 0
možnosti
DM

palida

5. 8. 2009 21:47
Re: Kompaktni nazor

Velikost státu je dána "velikostí" jeho politiků. Máte pravdu. Z tohoto pohledu se jevíme jako hodně malí. Malé státy by asi měly mít  větší politiky než velké. Děkuji za příspěvek do diskuse. Mašková

0 0
možnosti
E

elverano

5. 8. 2009 17:35
aa

Já pořád nechápu, proč hodně lidi tvrdí(a ještě se tvářejí jak tehle problematice rozumějí), že LS jde na ruku velkým státům a posiluje jejich vliv na úkor menších. Současné rozdělení hlasů v Radě je značně nespravedlivé a to právě vůči velkým státům. LS tuto nerovnost trošku vyrovnává. Nám by se toto vyrovnávání mělo líbit, protože ČR (ač tomu asi mnozí nevěří) patří v Unii k větším státům. Ale většina kritiků ma dost úzkej pohled a vidí jen Francii a Německo, jak spolu budou díky LS teorrozivat zbytek Evropy. To jako paní autorkko myslíte, že by si to těch ostatních 25 států nechlao líbit ? Když projekt evoprksé integrace startoval, tak členů bylo 6. Z toho 3 velcí (Fr, Něm, It) a 3 malí (benelux). Ti malí se právem obávali, že ti velkcí je budou šikanovat a co se stalo ? Nestalo se nic. Kdyby se obavy potvrdily, tak by dávno projekt evropksé integrace už neexestival a v žádnem případě by se čl. základna nerozrostal na 27 členů.

0 0
možnosti
E

elverano

5. 8. 2009 17:36
Re: aa

... Češi jsou v Unii 4 roky a hned si myslej, jak všemu rozumí. Některé státy mají s evropskou integrací už 50ti letou zkušenost a je to bohužel vidět. Nás asi čeká ještě dlouhá cesta než překonáme pseudovlastenecké postoje ztělesnované např. V. Klausem nebo J. Bobo.

0 0
možnosti
RP

Richard Pech

5. 8. 2009 15:31
Já jsem hlasoval pro Evropskou Unii, nikoliv pro Spojené

Státy Evropské, kam nyní, po schválení LS směřujeme. Můj předpoklad, že volení zástupci skutečně zastupují a respektují vůli lidu se ukázal být velkým omylem.

Nemám rád Václava Klause, neboť za vlády, ve které byl předsedou,se stalo mnohé, co mu zazlívám,ale jsem mu za jeho postoj a ochranu Ústavy velmi vděčný.

Přijetí LS našimi poslanci a senátory bez referenda je hrubé porušení ústavy a  trestným činem Velezrady. Na druhou stranu, politici Československa a Česká republiky často používali velezradu, zradu a podvod jako svůj pracovní nástroj.

V roce 1918 zradili přísahu svému králi jak poslanci tak někteří vojáci v poli, v letech 1938 a 1948 nás zradil prezident Beneš a dvakráte odevzdal moc nad lidem a národem cizí, nám nepřátelské mocnosti. Rozpad Československa si také většina národa nepřála. Na Senát, který měl být naplněn poslanci Federálního shromáždění, jsme čekali mnoho let. Mezi tím nám vládli poslanci bývalé ČNR, té 4.cenové skupiny politiky, neodvolatelní a nerozpustitelní..

0 0
možnosti

vodní želva

5. 8. 2009 14:58
Chtělo by to více rozhledu, který Vám chybí

Ve svém příspěvku jste citovala jedno ustanovení LS (ta v současné době není účinná), ale jaksi Vám uniklo, že EU dala ohledně počtu komisařů garance Irsku a to v tom smyslu, že se využije druhá část Vámi citovaného ustanovení, takže  Evropská rada dala garance o změně počtu komisařů (dokonce to dojednával český premiér Fischer). Takže podle těchto garancí by to znamenalo, že každý stát EU by měl svého komisaře nastálo. V případě, že nebude LS ratifikována všemi státy, tak zůstává v platnosti Smlouva z Nice, ve které je ta rotace uvedena. Takže sice nejste úplně mimo mísu, ale Vaše příklady jsou chybné. 

0 0
možnosti
DM

palida

5. 8. 2009 16:31
Re: Chtělo by to více rozhledu, který Vám chybí

Na garance Irsku jsem pozapomněla, má chyba. Děkuji za opravu. Ale nic to nemění na tom, co jsem svým blogem chtěla vyjádřit. A dík za "plné uvedení v mísu". Mašková

0 0
možnosti
K

kenev

5. 8. 2009 14:45
Možná ano,

ale větší sháňka je po eurouklízečkách. Jejich platy na úrovni našich poslanců.

Volby u nás proběhnou současně s volbami do parlamentu Česka.

Spekuluje se o tom, že by za jednotlivé strany byli navrhováni ti nominovaní v pořadí do parlamentu, kteří neuspěli v parlamentních volbách.

Kvalifikaci mají odpovídající, znalost jazyků nepotřebná -  stačí jen jazyk vlastní dokonale ovládat na jeho vyplazování. :-);-D:-P

0 0
možnosti
JN

madqwert

5. 8. 2009 14:37
je dulezite mit mozek

po vstupu LS nedojde k vyrazne centralizaci moci ;-D

po vstupu LS nedojde k omezeni suverenit predevsim malych clenskych statu ;-D

EU nevznikla jako mezivladni instituce ;-D

vystoupeni z EU je mozne i bez LS ;-D

LS posiluje vliv narodnich parlamentu, je to v LS pomerne jasne popsano, staci si ji precist ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1193x
Manželka, matka, VŠ, OSVČ.

Seznam rubrik