Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

papaya

25. 6. 2009 10:44
ta stavba je unikátní

Tak já doufám, že blob stát bude a že to bude právě na Letné. Nic absurdního na tom nevidím, naopak.

0 0
možnosti
W

Wendolene

24. 6. 2009 19:51
Blob je hnus

Me nevadi vkusne zkombinovane stare, historicke budovy a moderni. Blob je ovsem vrchol nevkusu. Ano, upouta kazdeho. Ale vetsinou tim, jaky je to vrchol nevkusu, drahy a odporny projekt. Nekdo by rad multi funckcni projekt, knihovna plus rozhledna. JEste tam dejte bar, restauraci, deset vytahu a hotel. Knihovna bude nakonec zrusena , protoze brani rozvoji...Rv

0 0
možnosti

lost

24. 6. 2009 19:46
o tom už bylo psáno dost

a já nejsem osvětový pracovník . Je to jen otázka , zda trvat na realizaci . Případně tam nechat místo  místo blobu ,plac na nějakou mešitu ;-D ( v  Drážďanech maj teda pomprdentní )V

0 0
možnosti
L

lokutus

24. 6. 2009 18:48
Subjektivně vs. Objektivně

Zajímavé je, že každý hodnotí tento projekt podle toho, zda se mu líbí nebo nelíbí. Ale málokdo se vyjádří k samotné funkci budovy. Tedy jaká knihovna by to byla.

Na internetu se dají najít rozbory pana architekta Martíška, které jednoznačně budovu Kaplického jako knihovnu zavrhují.

Jen takový nástřel. Součástí "knihovny" má být i unikátní rozhledna s "překrásným výhledem" na Prahu, do které se poleze přes knihovní část. Dokážete si představit, že navštívíte knihovnu, přes kterou se budou denně valit zástupy turistů, aby se podívali na Prahu z výšky?

0 0
možnosti
RK

Radek0075

24. 6. 2009 18:18
Jestli on není problém v tom,

že většina vámi zmiňovaných staveb má určitý řád. Pražský hrad je dominantní soubor staveb, ke kterému architekti několika století přistupovali s respektem. Nakonec kdo by řekl že Chrám sv. Víta byl dokončen ve 20 století. Nikdo se nad Parléřovu myšlenku nepovyšoval, ale každý jí jemně dotvořil, něčím obohatil. Hrad volně sestupuje přes zahrady na Malou stranu a společně s Karlovým mostem vytváří neuvěřitelné panorama které nemá nikde jinde na světě obdoby. Najednou se najde "velikán", který chce tuto překrásnou kompozici nabourat něčím co bouchne na první pohled do očí. Co má snahu provokovat.

0 0
možnosti