Totalitu drží lidé bez funkcí, říká Zdena Mašínová

Zdena Mašínová hodnotí činy svých bratrů jako legitimní a nutné vzhledem k tomu, jaká byla doba. Znovu to potvrdila pro server ParlamentníListy.cz. A co na to říkáte vy?

„Nevinní policajti? Totalitu drží právě lidé bez funkcí. Pěšáci. Bez nich by nemohli existovat a tak dlouho se držet u moci ani Hitlerové, ani Stalinové. Jako první si každý krutý režim uzurpoval justici, armádu a policii. Udělali to nacisti i komunisti. Nicméně u pěšáků to začíná. Ano, jistě, bráchové se chovali krutě, ale kdo tady tu krutost nastolil? Bolševici,“ uvedla Mašínová.

Podle Mašínové je otázka VRAZI nebo HRDINOVÉ špatně položená. Nejde podle ní o žádné hrdinství, ale o povinnost každého člověka, protože v Československu byl nastolen zločinný režim. Stejně tak bojoval proti nacistům její otec.

„Normální pud sebezáchovy je zachovat si život a dobrý bidlo. Každá totalita staví na tom žvanci. My jsme v tomhle byli vždy trochu anomální rodina. U nás se vždy vyrůstalo v zájmu o politiku a věci veřejné. I dnes se většina lidí zajímá jen o materiální požitky a důležité věci berou velmi povrchně,“ dodává Mašínová.

Mašínovátaké zdůraznila, že její bratři rozhodně nechtěli utíkat, ale žít ve svobodné a demokratické zemi. Jenže to jim od roku 1948 nebylo dopřáno.

zdroj: ParlamentníListy.cz

Co na to říkáte? Souhlasíte se Zdenou Mašínovou? VRAZI? HRDINOVÉ? Udělejte si názor. Nebo se jen přijďte podívat.

Autor: Petr Cibulka | pondělí 19.3.2012 19:22 | karma článku: 19,03 | přečteno: 1314x