Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lomihnát.

25. 11. 2011 16:40
Jsem tu poprvé, a taky naposledy.

Společnost, která se nedokázala vypořádat s bolševiky, společnost, kde je v parlamentu komunistická strana, kde lze beztrestně na veřejnosti pobíhat se symboly komunismu a megaobrazy masových vrahů,

společnost, která si ještě nedokáže uvědomit, do jakého mravního marastu sama sebe uvrhla čtyřiceti lety vlády komoušů,

tak tato společnost nemá právo a ani není fundovaná k tomu, aby vedla polemiku o (a)morálnosti boje bratrů Mašínů.

Jak hluboko to je v nás zažraný, to ukázal zrovna hned tady dole jáša, když napsal: "Mojí myšlenkou a věřím , že i ostatních bylo, (....) že se udělá pořádek ve výrobě, že se nebude krást jako za komunistů, že se tím pádem zvyší životní úroveň všech. "

Všimněte si - ani slovo o vrácení ukradeného. Rv

1 0
možnosti
LC

jáša

26. 11. 2011 10:43
Re: Jsem tu poprvé, a taky naposledy.

....to je Vaše rozhodnutí ,,lomihnáte,, , ale názory můžou být na jednu věc různé. Co se tyče Vaši výtky k tomu co jsem napsal, pochybují, že ve dnech probíhajicích událostí sametu jste zrovna myslel na vrácení rozkradených majetků.

V té době nás , jako společnost trápily zcela jiné věcí, kdo to prožil,pamatuje. Tyto otázky vystoupily jako věci k řešení až po konečném zvratu, až po výměně parlamentu, změně článků ústavy a pod. Nevím podle čeho tak jednoznačně tvrdíte, že jsem bolševík. Jsem hodně přesvědčený o tom, že tady skuteční bývali bolševici odsuzujíci a označujíci jiné za bolševiky,,jsou až fanatickými zastanci tkzv. pravice , nechcou vidět a slyšet pravdu o dnešních skutečnostech, jakakoliv kritika současného stavu je označovaná za bolševické bláboly, každý kdo něco takového napíše je v jejích vidění komunistou.Zrovna takovému Cíglerovi, Polaneckému a spol.to co píšou nevěřím. Ono mně to přijde jako kdyby smývali špínu ze svého černého svědomí.

0 0
možnosti
LC

jáša

25. 11. 2011 0:39
Souhlasím,

přirovnání skutečně kulhá. Jen jsem chtěl poukazat tímto přirovnáním, že těsně po válce nebylo tak jednoznačné, jaký ten komunistický režim bude. Většina občanů nevěděla co je čeká.  My po sametové revoluci jsme také měli jiné představy, podstatně jiné než jaká je dnešní skutečnost. A to už já jako osoba jsem už tehdy nepatřil k nejmladším,

předsto jsem se hodně zklamal v tom co se dneska děje. Mojí myšlenkou a věřím , že i ostatních bylo, že skončí vlada jedné strany, že se udělá pořádek ve výrobě, že se nebude krást jako za komunistů, že se tím pádem zvyší životní úroveň všech. Čeho jsme se dočkali, že se krade deseti,nebo stonásobně víc než tehdy, že není práce z důvodu rozkradení fabrik, jejich vytunelovaním a máme skoro deseti procentní nezaměstnanost, že většíně národa hrozí chudoba až bídá, jen počkejte, až vstoupí v platnost přijaté zákony. Za této situace nebude až tak nemožné, že nějakým mladým, horkokrevným, zbidačeným rupne v kouli a moje přírovnání bude relevantním.

0 0
možnosti
AS

viveka

27. 11. 2011 15:09
Re: Souhlasím,

Jestli jste si myslel, že díky SVOBODĚ bude větší POŘÁDEK a že lidi kteří kradli za útlaku jako SVOBODNÍ krást nebudou, tak si nevidíte na špičku nosu. Svoboda znamená především více možností, na morálku zdevastovanou komunisty vliv nemá.

A myslím, že očekávat po rozpadu komunismu zvýšení životní úrovně, na to bylo potřeba hodně, hodně naivity.

Mluvte laskavě za sebe. Já se v době sametu radovala, že přišla svoboda. A tu máme.

Že bude dlouhá cesta napravit vše, co komunisti zdevastovali, včetně morálky a pojmů jako čest a svoboda sama, to bylo myslím docela jasné.

0 0
možnosti
LC

jáša

26. 10. 2011 17:43
Každému ,

celkem inteligentnímu člověkovi, který si přečte přiměřenou část informaci z jedné i druhé strany spektra, musí zakonitě vyjít, že to jsou potomci skutečného odbojaře, který v boji proti nacizmu položil život. Toto jistě zanechalo na nich, na jejich psychice, jejich pohledu na svět  určité stopy. Byli mladi, plní odhodlaní,toužili po boji. Jenže, zřejmě byli i dobrodruzi, kteří nevěděli jak na to.Takže šli na věc , nejspíše podle rodokapsů a tím zvolili špatný způsob boje, ač si mysleli že dělají dobrou věc, stali se vrahy. Tím padem se nemohou zních stát hrdinové. Uvedu příklad : všíchni víme jaký je stav naši politiky , ekonomiky , morálky. Najde se pár zfanatizovaných výrostků a shodnou se na tom, že za danou situací zodpovídá Kalousek a parta kolem něj.Rozhodnou se , že  tuto situací změní. Pořidí si střelné zbraně, vyčihnou vhodný okamžik , a akci provedou. Zastřelí Kalouska .Budou tvrdit, že vykonali správnou věc. Stanou se z nich vrazi, nebo hrdinové ? Posuzujte.!!!!

3 0
možnosti
MP

Vrah

26. 10. 2011 20:56
Re: Každému ,

Uvádíte nesmyslnou paralelu. Kalousek, jakož ani žádná polistopadová vláda nevraždí své občany, nezavírá je do lágrů a nepronásleduje je pro jejich původ. Nevyhazuje je z práce pro jejich názory a jejich dětem nezakazuje studovat. Nedělá z lidí morální mrzáky.

5 0
možnosti
LC

jáša

26. 10. 2011 17:21
Každému,

0 0
možnosti
JK

J.K.S

26. 10. 2011 17:16
Jaký vliv?

Jaký vliv na změnu politického systému u nás měli lidé, o kterých se nemluvilo do devadesátých let? Žádnou. Po tom, co se probili za hranice, je přestal vývoj u nás zajímat a přestali ho jakkoliv podporovat. Vliv měli ti, kteří zůstali tady a šířili osvětu a ti, kteří ji šířili v rádiu Svobodná Evropa nebo Hlas Ameriky. Ti ale odešli bez toho, že by museli vraždit spoutané pokladníky.  Na mě nejvíc působili lidé, se kterými jsem se setkávala a kteří mě učili kriticky zkoumat to, co je mi předkládáno oficiálními médii. Bohužel mi to zůstalo doposud - nestačí mi pohled z jedné strany, musím znát i pohled z druhé strany. Ideologové mají smůlu, ať už kopou za kterýkoliv tým.

1 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

26. 10. 2011 17:03
Tento rádoby objektivní blog

je založen proto, aby vysvětlil ušlechtilé pohnutky vrahů a udělal z nich hrdiny

1 0
možnosti
B

bofums

26. 10. 2011 18:02
Re: Tento rádoby objektivní blog

Však vy jim to vysvětlíze pěkně po svém- nepoužiji zde výraz, který K.G. pronesl  v  r. 1929 v Parlamentu.

jelikož tento výraz považuje určutý admin za urážlivý a maže a maže a maže ;-D;-D

2 0
možnosti
AK

adua

26. 10. 2011 17:01
Já, hrdina

Dnes jsem byla na tomto představení v divadle "Disk" Svým způsobem je hra postavena na rekonstrukci jednotlivých případů. I zde si můžete  udělat svůj názor, zda Mašínové byli vrazi a nebo hrdinové. Můj názor je, že byli vrazi. Zabili v té době několik nevinných lidí, policajta, mzdového účetního, jenom proto, aby získali zbraně a peníze. Takto se chovají teroristé nikoliv hrdinnové. Hrdinové by byli tehdy, pokud by pomáhali politickým vězňům, lidem ohroženým komunistickým režimem atd. . Pro mne jsou hrdinové ti, kteří za války pomáhali  židům, pomáhaly lidem za heydrichiády atp. :-)

2 0
možnosti

Ottis300

26. 10. 2011 18:07
Re: Já, hrdina

jistě, ti, kteří pomáhali pronásledovaným s vědomím rizika byli hrdinové, ale jinak jste silně naivní, když předpokládáte, že toto samo o sobě stačí k nahlodání a poničení diktátorského, ať rudého nebo hnědého, systému. Kdyby bra Mašínové měli stejné možnosti jako např. spiklenci v operaci "Valkýra", nebojovali by na lokální úrovni. Přesto však se jednalo o vysoce motivované a zocelené jedince, kteří zesměšnili celý represivní aparát thedjší ČSR a NDR. Nikdo z těch, kteří zemřeli nevinný ani vinný nebyl. Tím, že že nějak sloužili tomu systému, byli prostě "na ráně", která k jejich smůle zrovna přišla. Kdyby stáli u soustruhu, nebo házeli lopatou, určitě by se jim to nestalo. Stejnou smůlu mohla mít celá skupina okolo Mašínů. Aniž by se rozkoukali, byli by postříleni nebo pozavíráni. A vůbec nemuseli za sebou mít takové akce: stačilo by, že jsou Mašínové a měli zbraně: přímá vstupenka na šibenici.

0 0
možnosti